NINOVE - Tweede CASCO herbergt 14 kunstenaars in Liberale Kring

C21

NINOVE - Tweede CASCO herbergt 14 kunstenaars in Liberale Kring

Cascoposter2022_v2
 

De eerste editie van CASCO, het kunstproject dat in 2021 Ninoofse beeldende kunstenaars de kans bood om in de moeilijke coronaperiode toch eens met hun werk naar buiten te komen, werd een succes. En dus herhaalt dienst cultuur met veel plezier het project, van 26 mei tot en met 6 juni.

 

Veertien kunstenaars

Maar liefst veertien kunstenaars reageerden op de oproep om deel te nemen. Allemaal zijn ze ofwel afkomstig van Ninove, ofwel actief in onze stad, bijvoorbeeld aan de academie beeldende kunst. Ze tonen hun werk van 26 mei tot en met 6 juni in de Liberale Kring en de Koepoort.

CASCO presenteert werk van Antoine De Wael, Bart De Freyne, Claude Dendauw, Danny Goessens, Eric De Saedeleer, Frans Neuckermans, Hilde Roels, Line Timmermans, Maggy Ronsijn, Marianne Van Herreweghe, Mieke Van Cauter, Paul D’Haese, Toon Baro en Yoline Van De Keere.

 

Gevarieerde expo

Van schilderkunst en keramiek naar fotografie en mixed media, tot installaties en woordkunst: de veertien CASCO-kunstenaars zorgen voor een gevarieerde expo.

Elke kunstenaar krijgt de vrijheid om zijn of haar eigenheid naar boven te halen, maar gaat tegelijkertijd ook op zoek naar evenwicht: evenwicht met de ruimte (zowel de plechtige balzaal en de statige Koepoort als twee ‘ruwe’ ruimtes) en evenwicht met de andere deelnemers.

 

Praktisch

  • CASCO is open tijdens het (verlengde) Hemelvaart- en Pinksterweekend: 26, 27, 28, 29 mei en 4, 5, 6 juni, telkens van 14 uur tot 18 uur
  • Locatie: Liberale Kring (ingang via Dreefstraat 16) en Koepoort
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief