NINOVE - 40.000 Ninovieters, 40.000 verhalen, Stad zet Ninovieter op de voorgrond met nieuwe huisstijl

C21

NINOVE - 40.000 Ninovieters, 40.000 verhalen, Stad zet Ninovieter op de voorgrond met nieuwe huisstijl

Editiepajot-logo-ninove

Ninove heeft heel wat te bieden en wil dat ook uitstralen. Het stadsbestuur schakelde communicatiebureau Karakters in om haar te begeleiden in dit proces. Op 5 juni wordt het nieuwe logo en het bijhorende verhaal gelanceerd.

 

Meer dan een logo

De opdracht van het stadsbestuur was duidelijk: Ninove wil niet zomaar een nieuw stadslogo. Burgemeester Tania De Jonge: “We wilden uitzoeken waar we voor staan, en ook: waar de Ninovieter vindt dat we voor staan. En we wilden meer verbindend gaan werken.”

 

Karakters bevroeg een doorsnee van de bevolking, bezoekers, politici, en kwam tot de conclusie dat de Ninovieter best wel fier is op zijn stad, ook al is het niet de makkelijkste. Tania De Jonge: “Men kijkt naar Ninove als een ‘stad op mensenmaat’, met alles binnen handbereik, met veel leven en diversiteit en de bijhorende wrijvingen. Een stad met vele verhalen, dus. Met die info gaat Ninove nu aan de slag. We lanceren niet enkel een nieuw en fris logo, passend bij een kleine stad die er echt wil staan, maar samen met de nieuwe huisstijl brengen we ook de Ninovieter meer naar voor.”

 

40.000 verhalen

Met het nieuwe logo lanceert de stad ook de campagne: 40.000 Ninovieters, 40.000 verhalen. Vijf ambassadeurs – Ninovieters die jou graag hun verhaal vertellen - bijten de spits af. Ze zullen de komende weken levensgroot opduiken in het stadscentrum. “Na hen volgen er nog vele verhalen”, belooft de burgemeester. “Je zal ze vanaf 5 juni kunnen ontdekken op www.ninove.be/40000verhalen en in het nieuwe stadsmagazine. Naast stadsnieuws zal je er voortaan ook meer de Ninovieter terugvinden.”

 

Snel&Wel

Het stadsmagazine wordt trouwens voor het eerst bedeeld via fietskoerierdienst Snel&Wel. De fietskoerierdienst maakt deel uit van het Steunpunt Welzijn vzw. Deze Aalsterse organisatie werkt al meer dan twintig jaar rond sociale tewerkstelling, innovatie en activering. Het bedrijf bedeelt flyers, brieven en pakketten milieuvriendelijk en werkt met mensen die moeilijk aan een job raken, zodat ze nieuwe kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief