N-VA NINOVE kant zich tegen inplanting van detentiehuis in vroegere rijkswachtkazerne

C21

N-VA NINOVE kant zich tegen inplanting van detentiehuis in vroegere rijkswachtkazerne

Image__2_
In 2025 komt er een detentiehuis in de vroegere rijkswachtkazerne aan de Aalstersesteenweg. Die beslissing is genomen door de huidige Vivaldi-meerderheid en is onomkeerbaar. Dergelijke belangrijke beslissing werd genomen zonder enig overleg binnen de gemeenteraad en ook het infomoment op 6 juli met minister van Justitie Van Quickenborne doet er eigenlijk niet meer toe. 
Karolien De Roose (N-VA) heeft daarom als enige oppositiepartij een dringende actuele vraag op de agenda geplaatst op de gemeenteraad van 20 juni. N-VA Ninove kant zich fel tegen de manier waarop deze beleidsbeslissing werd doorgevoerd, zonder inspraak van de gemeenteraad of de burger. Deze achterkamerpolitiek is rampzalig voor de politiek in onze stad. Als gevolg van de dringende actuele vraag gaat er dan toch een bijkomende gemeenteraad door met het detentiehuis als enige agendapunt op 28 juni 2022. 
 
Wereld op zijn kop 
 
Zonder maatschappelijk draagvlak een infomoment organiseren na een onomkeerbare beslissing is de wereld op zijn kop. Deze Ninoofse Vivaldi-meerderheid heeft toch wel een bijzondere invulling van het begrip inspraak van de burger. 
 
Inplanting niet geschikt 
 

N-VA Ninove is van mening dat detentiehuizen zeker kunnen bijdragen tot het daadwerkelijk uitvoeren van gevangenisstraffen. Maar de huidige inplanting in een school- en woonomgeving stelt N-VA Ninove niet gerust. Vlak tegenover het detentiehuis ligt het Hartencollege en in de buurt ligt nog een stedelijke basisschool en een woonwijk. Ook de schaalgrootte van het project met 24 gedetineerden roept terecht veel vragen op. Daarbovenop ligt er een kinderdagverblijf naast de rijkswachtkazerne. Er zullen mensen verblijven die zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van ten hoogste 3 jaar. Voor heel veel drugsgerelateerde feiten, diefstallen, inbraken, slagen en verwondingen zijn veroordelingen van minder dan 3 jaar niet ongebruikelijk. Het zijn dat soort profielen dat we kunnen verwachten in het Ninoofse ‘detentiehuis’, dat met andere woorden een kleine gevangenis zal worden.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 jul 2024

archief