NINOVE - Oud stadhuis kleurt blauw om aandacht te vragen voor de slachtoffers van mensenhandel

C21 Css

NINOVE - Oud stadhuis kleurt blauw om aandacht te vragen voor de slachtoffers van mensenhandel

Editiepajot-logo-ninove

Het oud stadhuis wordt blauw verlicht in het kader van de “Blue Heart” campagne van de Verenigde Naties. Met deze campagne wordt gestreefd naar meer bewustwording rondom de bestrijding van mensenhandel.

 

De campagne werd door de Verenigde Naties in het leven geroepen en heeft tot doel de uitbuiting en vernederende omstandigheden die gepaard gaan met mensenhandel te stoppen. De voorbije jaren hebben verschillende crisissituaties, met name de coronacrisis gevolgd door de Oekraïnecrisis, de omvang van dit probleem alleen maar verergerd. Zowel de kwetsbaarheid van de slachtoffers als de mogelijkheden voor daders zijn verder uitgebreid. De meest voorkomende vormen zijn economische en seksuele uitbuiting, maar het kan ook gaan om uitbuiting van bedelarij, het gedwongen plegen van misdrijven en orgaanhandel.

 

De stad neemt graag deel aan deze actie omdat sensibilisering rondom deze problematiek zeer belangrijk blijft. Het oud stadhuis zal blauw oplichten als steun voor alle mensen die slachtoffer werden van mensenhandel, maar ook als preventie.

 

Burgemeester Tania De Jonge: “De verhalen waarbij seksuele uitbuiting in bijvoorbeeld Oekraïne als oorlogswapen wordt gebruikt zijn schokkend. Jammer genoeg worden steeds meer mensen, vaak in kwetsbare situaties, slachtoffer van uitbuiting. Het is belangrijk dat we dit signaal geven: elke klacht binnen dit kader wordt ernstig genomen en grondig onderzocht.”

 

Meldpunt

Slachtoffers, getuigen en betrokkenen kunnen steeds terecht bij de politie en op www.stopmensenhandel.be. Via deze wegen kan misbruik gemeld worden en kan men in contact komen met gespecialiseerde hulpcentra.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief