NINOVE - Ninoofse Wettels mikken op de WK-titel

C21

NINOVE - Ninoofse Wettels mikken op de WK-titel

Wbqa_fo
Ingezonden foto
 

Ninoofse Wettels mikken op WK-titel in discipline culinair BBQAfspraak op 3 en 4  september in het stadspark van Torhout. Het Ninoofse Wettels on fire BBQ-team, dat volgend jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat ‘s  werelds grootse uitdaging aan tijdens het WK WBQA (wereldkampioenschap Culinair BBQ)  op 3 en 4 september in het Stadspark in Torhout. Na de disciplines SCA (Steak Cookoff  Association), waarin alles draait rond die ene perfecte steak, en KCBS (Kansas City Barbecue  Society) rond de typisch Amerikaanse klassiekers (Chicken -Ribs -Pork -Brisket of Whole hog),  is het nu de beurt aan de discipline culinair BBQ.  

De Ninoofse Wettels zijn niet aan hun proefstuk toe en sleepten diverse prijzen binnen in de  disciplines SCA en KCBS en behaalden daarnaast al vele nationale en internationale prijzen  op culinair niveau. Zo waren ze Belgisch vicekampioen in 2013 en werden ze in 2015 runner up in de categorie Vegetarisch op het WK in Gotenburg (Zweden).  
Meer dan 80 teams uit de gehele wereld zullen strijd leveren in de ondertussen door de  pandemie twee jaar doorgeschoven Belgische editie. Dit wordt zonder meer een hoogmis  voor de barbecueliefhebber en er zal een smeltkroes te zien zijn van onder andere Zuid- &  Latijns-Amerikaanse, Europese en Mexicaanse invloeden en smaken.  
Om enkele deelnemende landen te vermelden: Argentinië, Brazilië , Mexico, Ghana ,Chili ,  Guatemala, El Salvador , US, Paraguay, Bolivia enz. Elk team krijgt zijn ingrediënten en enkel daarmee wordt er gekookt om de podiumplaatsen  in één van de categorieën: Vis, Kip, Ribben, Varkensshouder, Rund en Dessert.  
Cooking from the homeland 
Naast smaak en textuur worden er ook punten uitgedeeld voor presentatie, garnering en  creativiteit. Veel aandacht zal ook gaan naar de bijkomende categorie ‘Cooking from the  homeland’, waarbij elk team zijn lokale trots kan demonstreren. Bij deze publieksdiscipline  zullen de naar verwachting 30.000 bezoekers hun oordeel kunnen vellen. Dit maakt  eveneens deel uit van het riante aanbod op ‘s werelds grootste en waarschijnlijk lekkerste  hapje-tapje BBQ-event. Wettels geleid door Master Cook Patrick De Gendt  
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 mei 2023

archief