NINOVE - Audit Vlaanderen brengt ernstige tekortkomingen aan het licht binnen Ninoofse stadsdiensten

C21

NINOVE - Audit Vlaanderen brengt ernstige tekortkomingen aan het licht binnen Ninoofse stadsdiensten

A_karolienderoose_profielfoto

Audit Vlaanderen deed onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden en grootschalige fraude bij lokaal bestuur Ninove m.b.t. het afleveren van rijbewijzen en reispassen bij de dienst Burgerzaken. De aanleiding hiervoor waren vastgestelde onregelmatigheden bij de dienst burgerzaken van de gemeente Anderlecht. In antwoord op een schriftelijke vraag van Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) werd het audit rapport overgemaakt aan de gemeenteraadsleden. 

In het algemeen stelde de auditopdracht ernstige tekortkomingen vast op het vlak van organisatiebeheersing. Er bestaat een gebrek aan inhoudelijke supervisie, opvolging en beveiliging bij de uitvoering van de werkzaamheden. Hierdoor staat de deur open voor het plegen van misdrijven en fraude. De procedure voor het afhalen van reispassen aan het loket werd ondertussen aangepast. Maar bij uitgevoerde controles in de periode januari 2022 – mei 2022, bleek die aangepaste procedure terug geen garantie te bieden op een correcte registratie van de uitgegeven reispassen.

Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) vraagt dringende maatregelen om de zoveelste problemen binnen de stadsadministratie aan te pakken. Een doorgedreven plan van aanpak is broodnodig om de organisatie binnen de stad recht te trekken. Schepen van personeel Arents heeft nog heel wat werk voor de boeg en zal aan de tand gevoeld worden tijdens de volgende gemeenteraden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief