NINOVE - Renovatie zwembad De Kleine Dender start in maart 2023

C21

NINOVE - Renovatie zwembad De Kleine Dender start in maart 2023

Zwembad-beelden_inkom_1_
 
Zwembad-beelden_parkzijde__1_
 
Zwembad-binnnbeelden__1_
 

Zwembad De Kleine Dender wordt vanaf maart 2023 gedurende 18 maand gerenoveerd. Het zwembad kampte al langer met loskomende tegels die telkens hersteld moesten worden, een grondige vernieuwing drong zich op.

 

Publiek-private samenwerking

De stad gaat voor de renovatie een publiek-private samenwerking aan met Sportoase. Deze private partner zal instaan voor het ontwerp en de uitvoering van de renovatie. De renovatie omvat de vernieuwing van het zwembad zelf, inclusief de beperkte buitenaanleg. Sportoase staat ook in voor de noodzakelijke omgevingsvergunningen en zal na de opening ook het onderhoud en de exploitatie van het zwembad op zich nemen.

 

Extra zwem- en sportruimte

De renovatie zal een volledige nieuwe look-and-feel geven aan het gebouw. Het aantal attracties wordt uitgebreid. Zo komt er een nieuwe glijbaan aan het peuterbad, maar ook speeltoestellen en een sauna. Er komt 160 m² water bij: een extra instructiebad met dubbele beweegbare bodem kan dienen voor zwemlessen, groepslessen, en therapiezwemmen. Meer ruimte dus voor de verenigingen, de scholen en de individuele zwemmer. Daarnaast komt er ook ruimte voor extra sportaanbod door de bouw van een spiegelzaal met houten vloer. Deze zaal is geschikt voor dans, yoga, gevechtssport, … Ook het onthaal, de kleedkamers, het kassa- en camerasysteem worden vernieuwd.

 

Aandacht voor energieverbruik

Om het energieverbruik binnen de perken te houden komt er bijkomende dak- en gevelisolatie, wordt er geïnvesteerd in slimme raampartijen, regenwaterputten, waterbesparend sanitair en led- en slimme verlichting. Warmtepompen zorgen ervoor dat er geen fossiele brandstoffen gebruikt moeten worden om het zwembad te verwarmen of te koelen. Ninove wordt één van de voorlopers in het toepassen van deze techniek in Vlaanderen. Al deze maatregelen stomen het zwembad klaar voor een duurzame toekomst.

 

Marc Torrekens, schepen voor sport: “Ik ben heel tevreden dat het zwembad dat de Ninovieters verdienen, nu realiteit wordt. De Kleine Dender wordt een modern complex voor sport en recreatie, voorzien van duurzame technieken met het oog op de toekomst.”

 

Tijdens de werken

De werken starten in maart 2023. De duurtijd van de werken wordt geraamd op 15 tot 18 maanden. In tussentijd zal zwemmen niet kunnen. Scholen en verenigingen zullen jammer genoeg tijdelijk moeten uitwijken. Zij werden al een hele tijd terug op de hoogte gebracht van de sluiting, zodat zij allemaal al hun voorzorgen konden nemen. Ook voor het personeel wordt er aan oplossingen gewerkt.

 

De plannen, timings en vorderingen zijn binnenkort te vinden op www.ninove.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 jul 2024
Marc Colpaert | 17 jul 2024

archief