NINOVE/GBERGEN - Op zaterdag 18 maart concerteren Gaudicanto en het Anemos saxofoonkwartet samen in de Ninoofse abdijkerk

C21

NINOVE/GBERGEN - Op zaterdag 18 maart concerteren Gaudicanto en het Anemos saxofoonkwartet samen in de Ninoofse abdijkerk

Editie_ninove_standbeeld_3__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 18 maart concerteren Gaudicanto en het Anemos saxofoonkwartet samen in de Ninoofse abdijkerk. Deze unieke combinatie zorgde voor een uitzonderlijke muziekkeuze met composities van Rutter, Sisask, Van Steenberge, Mendelssohn, Gjeilo, Bach. U komt toch ook? De organisatie is in handen van Rotary Ninove-Dendervallei met voorzitter Michel Bellemans. 

GAUDICANTO

Gaudicanto staat voor "vreugde door zingen". En die vreugde gaat ver! Concreet komen iedere maandagavond zangliefhebbers van ver buiten Geraardsbergen tot diep in Vlaams-Brabant afgezakt naar het Denderdorp Grimminge. Ze zijn met ongeveer vijftig vrouwen en mannen – jong en minder jong, maar stuk voor stuk enthousiast en met oog (en oor) voor muzikale kwaliteit.

Een parochiekoor als zovele, zo leek het in 1979 te beginnen. Vooral door de komst van huidig dirigent Marc Gerain is Gaudicanto echter opengebloeid tot een gewaardeerd koor dat de lat een heel stuk hoger legt dan wat Jan Modaal zich bij een dorpskoor voorstelt.

Op het repertoire belandden uiteenlopende genres, zowel religieus als profaan. Gedurfde partituren, grote bladzijden uit bijna tien eeuwen koormuziek maar ook minder bekende parels en werken uit de lichtere muziek: gewapend met zijn engelengeduld, zijn feilloos gehoor en een fikse dosis relativerende humor maakt de dirigent de koorleden ermee vertrouwd.

De uitvoeringen, waarvoor niet zelden gerenommeerde vocale solisten, muzikanten en orkesten worden aangetrokken, zijn dan ook steevast hoogtepunten – zowel voor de zangers als voor het publiek.

http://www.gaudicanto.be

 

ANEMOS SAXOFOONKWARTET

Het Belgische Anemos saxofoonkwartet bestaat niet alleen uit 4 gepassioneerde muzikanten, maar ook uit 4 beste vrienden. Andere troeven zijn hun jeugdig enthousiasme en uiteraard de liefde voor hun instrument.

Opgericht in 2009 in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, heeft Anemos door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd, en zo hun plaats gevonden in de klassieke muziekwereld, met steeds veel lof voor hun muzikaliteit en warme persoonlijkheid als ensemble. Samen en afzonderlijk studeerden ze saxofoon, kamermuziek en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de LUCA school of Arts Leuven, en het "Conservatoire Régional de Cergy-Pontoise" in Frankrijk.

Het hoofddoel van het Anemos Saxofoonkwartet blijft na al die jaren muziek maken nog steeds ongewijzigd: nieuw leven blazen in deze unieke Belgische uitvinding. Dat doen ze door naast het  originele saxofoonkwartet repertoire te blijven verdedigen, ook vernieuwing te brengen met unieke arrangementen. 

https://www.anemos-quartet.com

Op 18 maart om 20 uur concerteren Gaudicanto en het Anemos saxofoonkwartet samen in de Ninoofse abdijkerk. Deze unieke combinatie zorgde voor een uitzonderlijke muziekkeuze met composities van Rutter, Sisask, Van Steenberge, Mendelssohn, Gjeilo, Bach …

Kaarten kosten 18 euro in VVK, aan de kassa 20 euro. Kan via storting op rekening BE35 0682 5046 

4737 met vermelding ‘lenteconcert’. Kaarten worden klaargelegd aan de kass

De opbrengst van het concert gaat naar de sociale doelen van Rotary Ninove Dendervallei en naar de muziekschool van Trooz, waar alle muziekinstrumenten onbruikbaar bleken na de overstroming van de Vesder 2021. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief