NINOVE - Een Beestige Erfgoeddag op zondag 23 april

C21

NINOVE - Een Beestige Erfgoeddag op zondag 23 april

Editie_ninove_witte_donderdag_3__kopie_
Feest in Ninove.- Foto Marc Colpaert
 

Het stadsbestuur en de erfgoedraad werkten voor Erfgoeddag 2023 een ‘beestig’ programma uit op verschillende locaties in de stad. Op zondag 23 april 2023 is het in heel Vlaanderen Erfgoeddag. De cultuur- en erfgoedsector in Ninove toont zichzelf van z’n meest beestige kant. Dit jaar is het dierenrijk namelijk het centrale thema. Roofvogeldemonstraties, fabelachtige vertellingen, creamomenten en educatieve wandelingen… Het goed gevulde programma brengt voor elk wat wils. 

Programma

Tussen 'n Os en ’n Ezel. Tentoonstelling over vrijetijdsactiviteiten waar op de één of andere manier dieren mee gemoeid gaan. Denk aan puitenrijden, hondenkoers, duivensport. Beter één vogel in de hand? Demonstratie door Valkerij Ardanwen uit Meerbeke, gespecialiseerd in het geven van roofvogeldemonstraties.

Van paardentuig tot paardenpret. In de Fonteintjesmolen ontdek je de vele facetten van het paard en hoe zijn relatie is met de mens. De hele dag kan je komen kijken naar interessante demo's zoals manen vlechten en hoefbeslag.Ninove, een beestig fijne stad. Heel wat Ninoofse straat- en plaatsnamen verwijzen naar de dierenwereld. Tijdens een wandeling ontdek je deze plekken en kom je meer te weten over de rijke geschiedenis tussen mens en dier.

Verhalen uit het dierenrijk. Genieten van de mooiste dierenverhalen in de bib van Ninove! Doorheen een beestig parcours ontdek je bekende en minder bekende verhalen, fabels, sprookjes en volksvertellingen die deel uitmaken van ons cultureel erfgoed. Verteller van dienst is Selle De Vos, ook wel bekend als de Luisterlezer.

Bezige bijtjes. Creamomenten voor kinderen, gegeven door Villa Frieda en uiteraard met dieren in de hoofdrol! Grimeur FIEver tovert je smoel om in een leuk dierensnoetje.Bezoek aan de molens. De drie maalvaardige molens van Ninove openen hun deuren. Op de Fonteintjesmolen in Meerbeke, de Molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke en de Wildermolen in Appelterre leer je het ambacht van de molenaar kennen. Je kan er een hele dag terecht voor maaldemo's en kindvriendelijke rondleidingen.

 Praktisch

Zondag 23 april van 10 tot 18 uur. Voor een overzicht van alle locaties en de uurregeling van de demonstraties en activiteiten: www.ninove.be/erfgoeddag-2023. De tentoonstelling ‘Tussen 'n Os en ’n Ezel’ zal ook na Erfgoeddag, tot 1 mei nog te bezoeken zijn. Deelname aan de activiteiten is gratis. Inschrijven is niet nodig.  

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 nov 2023
Marc Colpaert | 25 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 nov 2023

archief