NINOVE - Nieuw in Neigem BuitenWijs, ervaringsgericht kleuter- en basisonderwijs

C21

NINOVE - Nieuw in Neigem BuitenWijs, ervaringsgericht kleuter- en basisonderwijs

1
 
Voor de initiatiefgroep BuitenWijs zijn het drukke tijden. Op 1 september wil de school de deuren openen voor kleuters en leerlingen lager onderwijs. Wie alles wil weten over de schoolvisie, het pedagogisch project en de schoolwerking is welkom op het infomoment op 19 april om 20u. Pastorijstraat 1, 9403 Neigem. Een sterke visie op onderwijzen en leren. BuitenWijs wil onderwijs aanbieden waar het kind en de wereld waarin het opgroeit centraal staan in elke fase van de ontwikkeling. Begeleiders kunnen er doen waar ze goed in zijn en waarin ze zich verder kunnen ontplooien: het kind in zijn leerproces observeren, ondersteunen en uitdagen. Immers, “BuitenWijs gelooft in een wereld waar elk kind ’s ochtends wakker wordt, graag naar school gaat, een aangepast leertraject krijgt, waardoor het zich kan ontwikkelen tot een creatief zelfstandig wezen dat zich verbonden weet met mens en natuur”.
 
 
Ervaringsgericht gewoon onderwijs
 
Het pedagogisch profiel van de school staat voor doelgericht ervaringsleren. Vertrekkend vanuit de nieuwsgierige vragen van kinderen en leerlingen wordt leerstof verrijkt met elementen die leerlingen, begeleiders en ouders aanbrengen. Zo brengen we de wereld levensecht binnen bij elkaar. Kenmerkend voor de aanpak zijn buitenklassen en projectwerk. 
 
Samen school maken
En, er is meer: BuitenWijs maakt school samen met alle partners: ouders, leerlingen, schoolteam, de buurt en de scholengemeenschap. Het is leren zich samen te engageren en te streven naar een sociale rechtvaardige samenleving.
Buiten en Wijs De school bevindt zich aan de rand van Neigembos en beschikt over een groene speelplaats, met ruimte voor dieren, bloemen, planten en een moestuin. De kinderen kunnen er zelf zaaien, planten en oogsten. 
 
Nieuw in regio Ninove
Met BuitenWijs komt er een aanbod ervaringsgericht onderwijs in de regio Ninove, iets waar een steeds grotere groep van ouders naar op zoek zijn. Wie alles wil weten over de schoolvisie, het pedagogisch project en de schoolwerking is welkom op het infomoment op 19 april om 20u. Pastorijstraat 1, 9403 Neigem.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief