NINOVE - Kom op 13 mei genieten op de proevertjesmarkt van Buurderij Ninove-Atom

C21

NINOVE - Kom op 13 mei genieten op de proevertjesmarkt van Buurderij Ninove-Atom

Editie_ninove_braderie_buurderij_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
In het weekend van 13 mei start de Week van de Korte Keten en Buurderij Ninove-Atom blies onlangs 3 kaarsen uit. Redenen genoeg om een feestelijke proevertjesmarkt te organiseren, vonden de producenten van de Buurderij. Op zaterdag 13 mei kan men van 11u00 tot 14u00 aan de standjes komen proeven van artisanale salami, yoghurt, vollegrond aardbeien enz. Rond de middag brengen de Lampadeirs uit Vollezele muzikale gezelligheid met hun gitaar, mandoline, mondharmonica en viool.
 
De Korte Keten is een manier van kopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Boodschappen doen recht van bij de boer. De afstand die de voeding aflegt is beperkt en het aanbod volgt de seizoenen. Men leert de boer, zijn verhaal en zijn productiemethodes kennen en men betaalt een eerlijke prijs voor een (h)eerlijk en puur product. Tijdens de Week van de Korte Keten wil men het platteland en onze landbouw dichter bij de mensen brengen. Boeren en artisanale producenten uit heel Vlaanderen zetten dan hun lokale producten en hun passie in de kijker. 
 
Op de proevertjesmarkt zullen onder andere De Seizoenshoeve (groenten en aardbeien uit Ninove), Dubbeldoel (zuivel en rundsvlees uit Gooik), Schapenmelkerij Bosschelle (zuivel en schapenvlees uit Denderhoutem) en Pure Chocoa (artisanale chocolatier uit Schepdaal die werkt vanaf de cacaoboon) de smaakpapillen verwennen. Men kan ook producten ter plekke kopen. Een perfecte kans om op deze unieke locatie aan de rand van Ninove te ontdekken wat de Buurderij en haar ambachtelijke producenten te bieden hebben. 
 
De proevertjesmarkt praktisch: 
Waar: Herlinckhof, Vijversweg 3, 9406 Ninove
Wanneer: zaterdag 13 mei, 11u00 - 14u00
 
Volg ons op
www.buurderij-ninove.be  - facebook.com/buurderij.ninove.herlinckhof - https://www.instagram.com/herlinckhof/
www.herlinckhof.be - facebook.com/herlinckhof - https://www.instagram.com/buurderij_ninove_atom/

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2023
marc colpaert
marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief