NINOVE - Drie nieuwe BIN's er bij in stad

C21

NINOVE - Drie nieuwe BIN's er bij in stad

Editie_ninove_ninia_2__kopie_
Ook een BIN er bij in het centrum.- Foto Marc Colpaert
 

Ninove heeft er vanaf heden drie nieuwe BuurtInformatieNetwerken (BIN) bij. Het gaat om een BIN ter hoogte van de Groeneweg/Aalstersesteenweg, BIN Voorde en BIN Centrum. Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. 

In de twee afgelopen maanden is het aantal BIN’s in Ninove gegroeid van 15 naar 18. BIN Centrum omvat de straten in het centrum van Ninove en wordt gecoördineerd door Giovanni Vansuypeene en Melissa Mommaert. BIN Groeneweg/Aalstersesteenweg vertegenwoordigt de wijk Groeneweg plus een deel van de Aalstersesteenweg (stuk tussen kruispunt De Doorn en kruispunt Slaghmuylder). Pieter De Moor en Brigitte van Bellingen zijn er coördinator. BIN Voorde beslaat het volledige grondgebied van Voorde en wordt gecoördineerd door Sofie Van Vreckem. Burgemeester Tania De Jonge: “Ik ben bijzonder fier dat nagenoeg het volledige Ninoofse grondgebied gedekt is door een BIN-netwerk. Het is een waardevol netwerk waarbij de leden meewerken aan de veiligheid in onze stad en dorpen. Een mooi project in ondersteuning van onze politie.”

BIN opstarten?

Enkel in Nederhasselt is momenteel nog geen BIN opgericht. Wie interesse heeft om daar een BIN op te richten, kan contact opnemen met het kabinet van de burgemeester.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief