NINOVE - Ramen woonzorgcentrum Klateringen worden na meer dan 2 jaar eindelijk gepoetst

C21

NINOVE - Ramen woonzorgcentrum Klateringen worden na meer dan 2 jaar eindelijk gepoetst

Karolienderoose_gemeenteraadslidninove_f__1_
Einde juni waren er klachten van familieleden van bewoners van het woonzorgcentrum Klateringen omdat de ramen in meer dan 2 jaar niet werden gepoetst. Karolien De Roose, gemeenteraadslid N-VA Ninove: “Alhoewel volgens schepen Arents einde juni een oplossing in zicht was, zijn de ramen nog altijd niet gepoetst. Uit het antwoord dat ik naar aanleiding van een schriftelijke vraag zopas mocht ontvangen, blijkt het poetsen van de ramen te zijn gepland voor deze maand. Dit heeft veel te lang aangesleept maar eindelijk is er een oplossing.” 
 
Johan Soetaert, bestuurslid N-VA Ninove: “De aanpak van dit dossier is kenmerkend voor het hetgeen fout loopt binnen de stadsdiensten. Wekelijks ontvangen we klachten vanuit de stadsdiensten over het gebrek aan investeringen, gebrek aan onderhoud van materiaal en bureaucratische en tijdrovende procedures voor de aankoop van goederen en materialen.” 
Karolien De Roose: “Tijdens mijn interpellatie in de gemeenteraad van april signaleerde ik dat de lift in Klateringen, die wordt gebruikt door mensen met een rolstoel of een rollator, maar ook door de hulpdiensten en begrafenisondernemers, al weken buiten gebruik was. Hierdoor moesten mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen een langer traject afleggen om het gebouw te kunnen verlaten. Pas na mijn interpellatie werd uiteindelijk werd gemaakt van het herstel van de lift.” 

Johan Soetaert “De bewuste lift is ondertussen al meer dan een week stuk en opnieuw moeten bewoners en bezoekers met een rolstoel of een rollator via een omweg langs de deur aan de cafetaria naar buiten gaan. Dergelijke zaken moeten onmiddellijk worden aangepakt en niet op een stapel of een verkeerde kast worden gelegd. N-VA Ninove pleit voor duidelijke en snelle procedures om deze ongemakken tot een minimum te beperken en niet steeds te wachten met aan de slag te gaan tot er problemen opduiken in de pers of op sociale media, zoals onlangs nog het geval was met de bestelwagens van Ninove Nette Stad.”  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief