N-VA Ninove vraagt vestigingspremie voor huisartsen

C21

N-VA Ninove vraagt vestigingspremie voor huisartsen

Image__7_
De voorbije maanden lazen we regelmatig in de media berichten over het tekort aan huisartsen in Ninove. Op sociale media zie je ook regelmatig wanhopige oproepen van Ninovieters die op zoek zijn naar een huisarts. Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove, “Ninove telt nu 25 huisdokters. Volgens de overheid moeten er 9 huisdokters zijn per 10.000 inwoners en hebben we dus in Ninove 36 huisartsen nodig voor een vlotte dienstverlening.
 
Van de 25 huisartsen, zijn er maar 14 jonger dan 60. Aangezien enkel de min zestigjarigen ook wachtdiensten mogen doen is dit véél te weinig. Tegen 1 april gaan op de koop toe nog eens drie huisartsen met pensioen. Volgens de Ninoofse huisartsenkoepel verdrinken de resterende dokters in het werk en bij zowat alle resterende dokters geldt ondertussen een patiëntenstop. De extra huisartsenpost in het oude ziekenhuis is een goed initiatief maar onvoldoende en geen oplossing ten gronde.”
 
Karolien De Roose, gemeenteraadslid N-VA Ninove, “Het tekort aan huisartsen is een complex probleem. We kunnen het probleem voor ons schuiven en verwijzen naar oplossingen die moeten komen vanuit de federale of de Vlaamse regering maar we kunnen vanuit de stad natuurlijk ook zelf initiatieven nemen en bijdragen tot een oplossing. Verschillende steden met een gelijkaardig probleem hebben recent een vestigingspremie ingevoerd voor huisartsen die een praktijk wensen te starten in hun stad. Maandag zal ik op de gemeenteraad vragen om een gelijkaardig voorstel in Ninove uit te werken. Een vestigingspremie vanuit de stad, zou Ninove absoluut aantrekkelijker maken voor jonge startende huisartsen. Deze premie zal er toe bijdragen dat Ninovieters opnieuw in Ninove naar een huisarts kunnen.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief