Verkeerstelling Straatvinken zal doorgaan op 16 mei in Ninove

C21

Verkeerstelling Straatvinken zal doorgaan op 16 mei in Ninove

Editie_ninove_centrum_3
Straatvinken in Ninove. Foto Marc colpaert
 
‘Straatvinken’ is een jaarlijks terugkerend project waarbij burgers in heel Vlaanderen een uur lang het verkeer tellen in hun straat. Ook Ninove neemt deel aan deze editie die doorgaat op 16 mei 2024. Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Tijdens het telmoment noteren inwoners gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen door hun straat passeren. Medewerkers van de Universiteit Antwerpen, HIVA en KU Leuven analyseren nadien de resultaten. Daarnaast brengen de straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart. Dit doen ze door de vragenlijst 'straat-O-sfeer' in te vullen.
 
Hoe werkt het?
 
Schrijf je in via de website www.straatvinken.be
Ga op 16 mei 2024 een uur aan het raam zitten en tel het verkeer. Na het tellen geef je je resultaat in via de website. Doe ook mee met de leefbaarheidsbevraging straat-O-sfeer. Aan de hand van een aantal vragen krijg je een goed beeld van de leefbaarheid van je eigen straat.
 
Stijn Vermassen, schepen bevoegd voor mobiliteit: “Ik vind dit een goed initiatief dat kan helpen om de verkeersleefbaarheid in onze stad te verbeteren. Door de samenwerking met de universiteiten van Antwerpen en Leuven geloof ik dat dit een gedegen onderzoek is waar we mogelijk ook voor onze stad lessen uit kunnen trekken.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief