Kom op 18 mei genieten op de proevertjesmarkt van Buurderij Ninove-Atom

C21

Kom op 18 mei genieten op de proevertjesmarkt van Buurderij Ninove-Atom

Proefmarkt2
 
Proefmarkt
 
In het weekend van 18 mei start de Week van de Korte Keten en Buurderij Ninove-Atom blies onlangs 4 kaarsen uit. Redenen genoeg om een feestelijke proevertjesmarkt te organiseren, vinden de producenten van de Buurderij. Op zaterdag 18 mei kan men van 11u00 tot 14u00 komen proeven uit een selectie van de duurzame, lokale producten die je wekelijks op de Buurderij kan vinden. DIRIGEE zorgt voor de muzikale gezelligheid.
 
Tijdens de Week van de Korte Keten wil men het platteland en onze landbouw dichter bij de mensen brengen. Boeren en artisanale producenten uit heel Vlaanderen zetten dan hun lokale producten en hun passie in de kijker. De Korte Keten is een manier van kopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Boodschappen doen recht van bij de boer. De afstand die de voeding aflegt is beperkt en het aanbod volgt de seizoenen. Men leert de boer, zijn verhaal en zijn productiemethodes kennen en men betaalt een eerlijke prijs voor een (h)eerlijk en puur product. 
 
Op de proevertjesmarkt zullen onder andere de boeren en ambachtelijke producenten van De Seizoenshoeve (groenten en aardbeien uit Ninove), Dubbeldoel (zuivel en rundsvlees uit Gooik), Herlinckhof (hoeve-eieren en bloemengelei), Fruit D'Haemer (Pepingen), De Seizoenschuur (artisanaal vlees), Pure Chocoa (artisanale chocolatier uit Schepdaal die werkt vanaf de cacaoboon) de smaakpapillen verwennen. Men kan er proeven van artisanale salami, yoghurt, puur appelsap, chocolade, vollegrond aardbeien enz. Men kan ook producten ter plekke kopen en een glaasje drinken. Een perfecte kans om op deze unieke locatie aan de rand van Ninove te ontdekken wat de Buurderij en haar ambachtelijke producenten te bieden hebben.  Men kan er bovendien het wekelijkse Buurderij-ophaalmoment meemaken. 
 
De proevertjesmarkt praktisch: 
Waar: Herlinckhof, Vijversweg 3, 9406 Ninove
Te voet of per fiets kom je rechtstreeks op onze binnenkoer. Voor de wagen is er parkeerplek achter en rond de boerderij.
Wanneer: zaterdag 18 mei, 11u00 - 14u00
Het weer: men voorspelt 19°C. 
 
Volg ons op
www.buurderij-ninove.be  - facebook.com/buurderij.ninove.herlinckhof - https://www.instagram.com/herlinckhof/

www.herlinckhof.be - facebook.com/herlinckhof - https://www.instagram.com/buurderij_ninove_atom/ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief