Wereldpremiere van Ninoofse kortfilm in CC De Plomblom op 4 juni

C21

Wereldpremiere van Ninoofse kortfilm in CC De Plomblom op 4 juni

Editie_ninove_bib_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Op 4 juni sluiten CC De Plomblom en Cineclub Lucifer het filmseizoen 2023-2024 af. Omdat het cultuurcentrum 30 jaar bestaat, maken ze er ‘iets speciaals’ van: een klassieker die even oud is als De Plomblom én een dubbele première van twee kortfilms met Ninoofse roots.
 
1, 2, 3, Piano en Gestolen Vuur
 
De twee kortfilms van regisseur Jean-Louis Daulne werden allebei opgenomen in Ninove. 1, 2, 3, Piano werd opgenomen in het OLV-ziekenhuis. De film handelt over de delicate kwestie van de ouderdom in het licht van de vergetelheid. Hij volgt een dochter in de opname van haar vader in een rusthuis. De hoofdrol wordt gespeeld door Pierre van Aerssen, die een persoonlijke band heeft met het onderwerp omdat zijn vrouw aan een soortgelijke ziekte lijdt en in een tehuis in Ninove woont. Hij speelt samen met de Franse actrice Sandra Zidani.
 
Gestolen Vuur is een eerdere kortfilm van Jean-Louis Daulne, waarin we een dialoog volgen vóór een open haard. De film werd recent geselecteerd voor het Brussels Short Film Festival (BSFF) en won de juryprijs op het Kortfilmfestival van Bertrix 2024.
 
 Pulp Fiction
 
Pulp Fiction betekende in 1994 de definitieve doorbraak voor regisseur Quentin Tarantino, lanceerde de carrières van Uma Thurman en Samuel L. Jackson en blies die van John Travolta nieuw leven in. In de film is Marcellus Wallace de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn knappe, maar labiele vrouw Mia… De film is een delirium van buitensporig geweld, banale maar geniale dialogen, talloze referenties aan de pop- en filmcultuur en een opzwepende, tijdloze soundtrack. Zijn invloed op de filmgeschiedenis en op de cultuur van de jaren 1990 is amper te onderschatten. (VS, 1994, 154’)
 
Praktisch
 
CC De Plomblom, dinsdag 4 juni, 19.15 uur (kortfilms) / 20.00 uur (Pulp Fiction)
Info & Tickets: www.ccdeplomblom.org
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief