Opvallende visuele aftrap van nieuw seizoen in CC De Plomblom

C21

Opvallende visuele aftrap van nieuw seizoen in CC De Plomblom

Seizoensbrochure_cc_de_plomblom__kopie_
ingezonden foto
 
Cultuurcentrum De Plomblom kondigt op een opvallende manier de start van het nieuwe seizoen aan. Het centrum van Ninove werd de afgelopen dagen gekleurd met grote posters van ogen, monden, ballonhonden en muzieknoten. De mysterieuze posters waren een voorsmaakje voor de aftrap van het nieuwe cultuurseizoen. De iconen kleuren namelijk de cover van de nieuwe seizoensbrochure.
 
CC De Plomblom nodigde dit jaar de Material Girls uit voor de visuele invulling van de cover van de seizoensbrochure. De Material Girls, dat zijn Kim Collet en Lennie De Troyer. Het cultuurcentrum wist dat de dames al eens graag buiten de lijntjes kleuren. Ze kwamen niet alleen met een coverbeeld op de proppen, maar met een heel concept. “Voor ons is naar het cultuurcentrum gaan zoals een reisje maken”, leggen de Material Girls uit. “Je ontsnapt even naar een andere wereld en beleeft iets verrassends, geks of onverwachts. Nadien keer je altijd terug naar huis met een leuk souvenir, zoals een nieuwe sticker op je reiskoffer. Die gedachte hebben we vertaald naar iets actuelers: een nieuwe patch op je jeansjas. Elke patch staat symbool voor een ander type belevenis, zoals een oog voor een film, de ballonhond voor een familievoorstelling en een uitdagende mond voor amusement.” Met een 80-tal voorstellingen in het aanbod wordt CC De Plomblom vanaf september weer een culturele hotspot van Ninove én een deel van de Denderstreek én een deel van het Pajottenland: van Hendrik Vos en ‘The Boss’ in de openingsweek tot Lynn Van Royen en Paul Simon in de staart van het seizoen.
 
“Het CC heeft opnieuw een heel boeiend en gevarieerd programma samengesteld voor het nieuwe seizoen”, vertelt schepen Henri Evenepoel. “De affiche verrast bovendien niet enkel qua inhoud, ook grafisch is ze heel knap. Het hele concept errond maakt het allemaal nog origineler, met dank aan talent van eigen bodem, de Ninoofse Material Girls.”
 
 
Win een unieke belevenis met de Vriendenpas
Centraal op het coverbeeld staat de Plomblom Lover, het symbool voor de vrienden van het cultuurcentrum. Als vriend koop je voor slechts 10 euro een Vriendenpas, een soort lidkaart waarmee je mooie reducties krijgt op bijna alle voorstellingen. De voorbije jaren was die pas alleen maar ‘iets virtueels’. De Material Girls, die zelf al jaren vriend van het CC zijn, vonden dat de Vriendenpas een fysieke vorm moest krijgen. Zo ontstond het idee om de patches van het coverbeeld ook echt te produceren voor alle houders van de Vriendenpas. Wie gespot wordt met een van de patches, maakt kans op een unieke belevenis. Wat die verrassingen zijn, verklapt het CC nog niet. Dat er een hoek af is en dat er een Meet & Greet tussen zit, dat is al zeker.
 
Praktisch
 
Ontdek het volledige seizoen van CC De Plomblom op www.ccdeplomblom.org of in de seizoensbrochure (gratis verkrijgbaar in CC De Plomblom, de bibliotheek en andere stadsdiensten). De Vriendenpas (10 euro) en tickets voor alle voorstellingen zijn te koop vanaf donderdag 13 juni om 8.30 uur via www.ccdeplomblom.org of aan de balie van het CC, Graanmarkt 12, Ninove.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief