GERAARDSBERGEN - Verwelkoming nieuwe leerkrachten Scholengroep 20

GERAARDSBERGEN - Verwelkoming nieuwe leerkrachten Scholengroep 20

_dsc9674
CODI Oswald Denorme en Adjunct-CODI Isabelle Truyen samen met nieuwe leerkrachten. - Foto © Jimmy Godaert
 

De Scholengroep 20, onder leiding van Algemeen Directeur Luc De Both, verenigt de scholen van het Gemeenschapsonderwijs uit de regio Zuid-Oost-Vlaanderen, die zich uitstrekt van Geraardsbergen tot Zottegem, over Brakel, Herzele, Zwalm, Zandbergen en Sint-Lievens-Houtem. De Scholengroep is bijgevolg talrijk vertegenwoordigd in de streek. Op woensdag 9 oktober 2013 heette de Scholengroep op de zetel in het KA Geraardsbergen 30 nieuwe leerkrachten secundair onderwijs welkom in het team. Tijdens een sessie onder leiding van Coördinerend Directeur Secundair Onderwijs Oswald Denorme en Adjunct Coördinerend directeur Secundair Onderwijs Isabelle Truyen (tevens directeur van het KA Zottegem) werd het beleid en de visie van de Scholengroep voorgesteld. Ook de rechten en plichten van de nieuwe leerkrachten werden uitgelegd, en elk van hen ontving de startersdoos van het Gemeenschapsonderwijs, die de nodige bijkomende informatie en hulptools bevat voor een vlotte start in hun carrière. ICT-coördinator Achim Rosier deed tot slot de werking van Smartschool, een veelgebruikt en essentieel webplatform voor leerkrachten en leerlingen, uit de doeken.

Sara De Cooman, lid van het onderwijzend personeel van het KA Geraardsbergen, getuigt: ‘De verwelkoming verliep heel hartelijk en warm. Als nieuwe leerkracht binnen een team starten is niet altijd gemakkelijk, maar ik voelde me meteen thuis’. Fien Philips, startende leerkracht wetenschappen aan het KA Zottegem, voegt daaraan toe: ‘Deze onthaalnamiddag vormde een goede kennismaking met de Scholengroep en de andere secundaire scholen. De uitleg over de visie van het GO! en de Scholengroep 20 was zeer waardevol. Ik kijk er in elk geval naar uit om in deze Scholengroep werkzaam te blijven’.
 
De Scholengroep is zich bewust van de invloedrijke rol die zij speelt, niet enkel voor haar leerlingen, maar ook naar personeel toe. Ze wil zich dan ook ten volste inzetten voor haar nieuwe leerkrachten, die elk op zich een onmisbare schakel vormen in het team dat samen de Scholengroep sterk maakt. De Scholengroep verzekert de kwaliteit van de tewerkstelling voor zowel nieuwe als ervaren werkkrachten, en dit door een constante motivatie van haar personeel, met oog op een duurzame en verrijkende loopbaan binnen het onderwijs, en in het bijzonder binnen de Scholengroep 20.
De visie van de Scholengroep is er een van “levenslang leren”: door middel van nascholingsprojecten wordt het personeelsteam gestimuleerd zich voortdurend te verrijken.
 
Gemotiveerde leerkrachten brengen namelijk vanzelfsprekend ook hun enthousiasme voor het vak over op de leerlingen. Waarden zoals discipline, inzetbaarheid, (onderwijs)kwaliteit en vernieuwing worden hoog in het vaandel gedragen. Bovendien staat de Scholengroep borg voor een gelijke behandeling van elke leerling, zodat iedereen zijn of haar persoonlijke capaciteiten ten volste kan ontplooien onder de vleugels van de Scholengroep.
 
Alle leerkrachten dragen bijgevolg hun steentje bij aan het proces dat van de kinderen die bij ons school lopen jongvolwassenen maakt. De Scholengroep streeft er dan ook naar haar leerlingen de nodige middelen aan te reiken om een succesvol vervolg te breien aan hun tijd in het secundair onderwijs, zij het via een verdere opleiding in het hoger onderwijs of meteen op de arbeidsmarkt. Op deze manier bouwt de Scholengroep dag na dag aan een dynamisch team dat de toekomst van de regio en haar jongeren verzekert en innoveert.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief