Nieuwe pedagogisch directeur KA GERAARDSBERGEN zet in op betere aansluiting op arbeidsmarkt en vervolgonderwijs

Nieuwe pedagogisch directeur KA GERAARDSBERGEN zet in op betere aansluiting op arbeidsmarkt en vervolgonderwijs

_dsc9158
Directie KA Geraardsbergen. © Jimmy Godaert
 

Dhr Nico Van Coster, de directeur van het KA Geraardsbergen, is tevreden over de onderwijskwaliteit op zijn school. Doordat het leerlingenaantal dit schooljaar opnieuw gegroeid is in het atheneum, investeert de directeur in de begeleiding en in de coaching van zijn leerkrachten zodat deze zich verder kunnen professionaliseren. Hiervoor heeft dhr Van Coster sinds 1 oktober 2013 mevr. Katrien De Schepper als pedagogisch directeur aangesteld. Deze gedreven vrouw was twintig jaar tewerkgesteld in de bedrijfswereld waar ze op een succesvolle manier een leidinggevende functie uitoefende. Uit interesse voor het onderwijs in al haar aspecten wou ze een nieuwe wending geven aan haar carrière.

Op het KA Geraardsbergen wil mevr. De Schepper in de eerste plaats de leerkrachten stimuleren om via interactieve werkvormen de leerwinst te verhogen bij onze leerlingen. Hierbij zal er voldoende aandacht besteed worden of de lessen aangepast zijn aan de leerplannen van de verschillende onderwijsvormen. De grootste bekommernis van de pedagogisch directeur is om alle leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt of op het vervolgonderwijs. Het is cruciaal om de jongeren de juiste attitudes bij te brengen. Stiptheid, flexibiliteit en vooral volhouden staan hoog aangeschreven in haar agenda.

Mevr. De Schepper vindt het vanuit haar expertise positief dat het atheneum over Se-n-Se jaren beschikt. Een achttienjarige weet bij het afstuderen in het middelbaar onderwijs niet altijd welke weg hij verder dient in te slaan. Via een Se-n-Se jaar kunnen deze jongeren zich specialiseren en zich nog beter voorbereiden op de arbeidsmarkt of op het vervolgonderwijs. Voor mevr. De Schepper zou het ideaal zijn mocht het KA haar aanbod van Se-n-Se jaren verder uitbreiden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief