Manneken-Pis van GERAARDSBERGEN krijgt zijn 278 ste plunje

C21

Manneken-Pis van GERAARDSBERGEN krijgt zijn 278 ste plunje

_dsc9767
Foto: © Jimmy Godaert
 

Zaterdag waren de Gentenaren op bezoek in Geraardsbergen, en dat ging niet zonder enig tromgeroffel. Een tourbus, volgestouwd met leden van de Gentse Sosseteit van de Mannekes Pies Twielink, compleet uitgedost in hun zwart-witte outfit, bood het plassend manneken van Geraardsbergen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Sosseteit een kostuumpje aan in de kleuren van de vereniging.

Het werd een ludiek en feestelijk gebeuren dat ingeleid werd met een rondgang van de Gentenaren op de Markt onder het ritme van tromgeroffel en het zingen van het clublied.
Manneken-Pis werd deze keer gedoopt als Fred, symbool van Fred Geirnaert, een Gentse artist en animator die tevens fungeerde als peter van het manneken. Meter was Rosita Demortier. Om er zeker van te zijn dat na de plechtigheid de droge kelen konden worden gespoeld hadden de Gentenaars een vat witbier meegebracht en een paar flessen met de lekkerste Gentse Elexir. Van hun kant lieten de Geraardsbergenaren, en de Broederschap van Manneken-Pis, zich kennen als een zeer gastvrij volkje.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief