Ook lege brooddozen in GERAARDSBERGEN?

C21

Ook lege brooddozen in GERAARDSBERGEN?

Dirk_van_der_maelen_p200
Dirk Van der Maelen

Het is vandaag 17 oktober, de internationale dag van het verzet tegen armoede. Dat we in België en Vlaanderen nog veel werk voor de boeg hebben bleek uit de recent verschenen cijfergegevens rond kinderarmoede. In Vlaanderen groeit 1 kind op 10 op in armoede. In Geraardsbergen merken we ook verontrustende cijfers. 15 % van al onze geboortes zijn geboortes in kansarme gezinnen. 11,09% van onze inwoners bezit het omniostatuut en 5,32 % van onze bevolking is leefloonbegunstigde.

De armoedeproblematiek beperkt zich niet enkel in de gezinssituatie. Afgelopen weken trokken ook enkele scholen aan de alarmbel. Al maar meer scholen merken een stijgend aantal leerlingen, die met honger de school binnenkomen.
“Gezien de alarmerende armoedecijfers in Geraardsbergen vrezen we dat onze Geraardsbergse scholen ook te maken hebben met deze lege brooddozen” zegt fractieleider Dirk Van der Maelen. Voor de OCMW fractie van sp.a Geraardsbergen hoog tijd om op onderzoek te trekken.
Naar aanleiding van de internationale dag van het verzet tegen armoede, namen de Geraardsbergse socialisten contact op met de directies van de scholen op Geraardsbergs grondgebied. “We willen nagaan of onze scholen met dezelfde problematiek te maken hebben” verduidelijkt Dirk Van der Maelen. “Om de situatie in beeld te brengen hebben we een korte enquête opgesteld”.
In de enquête willen de socialisten nagaan of de Geraardsbergse scholen ook merken dat er steeds meer kinderen met een lege maag en lege brooddoos op de school toekomen. En indien we deze stijgende problematiek ook in Geraardsbergen ervaren, hoe groot deze problematiek is. Dit wil men nagaan door onder andere een zicht te krijgen op de kosten die scholen ten laste nemen.
Na het verzamelen en verwerken van deze gegevens zullen we de gepaste beleidsvoorstellen formuleren en deze overmaken aan de verschillende instanties.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief