GERAARDSBERGEN - Detailhandelsvisie Geraardsbergen 2014

C21

GERAARDSBERGEN - Detailhandelsvisie Geraardsbergen 2014

Vero2
Foto © Jimmy Godaert
 

Deze maand werd tijdens de gemeenteraad de detailhandelsvisie goedgekeurd. Deze handelsvisie, die een langetermijnvisie is, is een verlengde van de vorige handelsvisie die dateerde uit 1997.

“We vonden dat het eens tijd was voor een nieuwe handelsvisie, aangezien de ander voor een groot deel reeds gerealiseerd was en we uit de cijfergegevens rond koopbinding konden merken dat er nood was aan nieuwe aandachtspunten”, aldus Schepen Véronique Fontaine.
De nieuwe handelsvisie werd opgemaakt met een grote inspraak vanuit de handelaars zelf. Tijdens een vergadering, waarop elke handelaar uitgenodigd was, kwamen vele zeer nuttige ideeën naar boven. Ook de handelsraad leverde zijn bijdrage aan deze langetermijnvisie. Daarnaast werd ook gebruik gemaakt van de vorige visie, van cijfermateriaal ons aangeboden door de provincie Oost-Vlaanderen en van de kennis van onze stadsdiensten.
De visie is een echt verlengde geworden van de vorige visie, maar natuurlijk met nieuwe accenten. “We willen ons als stad profileren als een goed bereikbare, aantrekkelijke en attractieve woon- en winkelstad. Geraardsbergen beschikt over een gevarieerd winkelaanbod en dit willen we zeker behouden. De mix kleinere winkels en ketens zorgt voor variatie en dat weten onze inwoners te smaken. Daarnaast willen we ons ook focussen op de ons omliggende steden en gemeenten, zodat ook zij Geraardsbergen als hun winkelstad gaan aanzien. Met twee nieuwe M’s: Mode en Mondje vol gaan we ons verder profileren.”
De visie die net werd goedgekeurd reikt verder dan deze legislatuur.
We gingen voor ambitie, doch wel realistisch. Het doel is om Geraardsbergen een nieuw commercieel elan te geven en ons handelsapparaat verder uit te bouwen als het kloppend hart van onze stad.” In de visie staan een aantal doelstellingen waarbij vooral de informatie en de winkelbeleving centraal liggen.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief