GERAARDSBERGEN - JC De Spiraal klaar voor de toekomst!

C21

GERAARDSBERGEN - JC De Spiraal klaar voor de toekomst!

Goed
Ingezonden foto
 

Zopas werd in JC De Spiraal in Geraardsbergen, een nieuwe lichtinstallatie in gebruik genomen. Niet minder dan 90% van de verlichting voor fuiven en concerten werd vervangen door LED-verlichting. Zowel het bewegende licht, als de vaste spots werden vervangen door professioneel LED-licht. 

Wat zijn de voordelen van LED? Eerst en vooral is er een enorm verschil in stroomverbruik. LED’s zijn erg duurzaam en energiezuinig. De LED-movingheads verbruiken maar liefst 6x minder dan de vorige en dit met een grotere lichtopbrengst als resultaat! Bovendien is een dergelijke installatie veel goedkoper in onderhoud en het gewicht van de toestellen is veel lager waardoor ze gemakkelijk handelbaar zijn en dus flexibeler kunnen worden ingezet voor de gebruikers van het jeugdcentrum.
Vorig jaar liet het autonoom gemeentebedrijf, AGB Geraardsbergen, een fotovoltaïsche installatie plaatsen op het dak van het Jeugdcentrum. Niet minder dan 192 zonnepanelen zorgen voor een aanzienlijke eigen productie van elektriciteit.
Schepen van Jeugd, Fernand Van Trimpont, maakt zich sterk dat deze zonnepanelen in combinatie met de energievriendelijke lichtinstallatie, de energiefactuur van De Spiraal fors zullen doen dalen. Wat niet enkel financieel voordelig is maar uiteraard ook goed is voor het milieu!

Deze daling van de energiefactuur, samen met de besparingen op de onderhoudskosten, en de opbrengst van de verkoop van de vorige lichtinstallatie, maakt dat deze investering zich reeds op korte termijn zal terugverdienen.

De nieuwe lichtinstallatie zal voor het eerst in volle glorie te bewonderen zijn tijdens de fuif: 'Duvel Trophy' op zaterdag 26 oktober vanaf 21u in JC De Spiraal.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief