Debatavond rond hervorming secundair onderwijs bij CD&V GERAARDSBERGEN

C21

Debatavond rond hervorming secundair onderwijs bij CD&V GERAARDSBERGEN

2013_10_26_001
Ingezonden Foto
 

CD&V Geraardsbergen organiseerde een debatavond rond de geplande hervormingen in het secundair onderwijs. Gastsprekers waren Vlaams Parlementslid Kathleen Helsen, Jan Verpoest, Directeur Pedagogische Begeleidingsdienst van het Katholiek Onderwijs en Stephan Brynaert, Coördinerend Directeur GO ! Gent.

Na het welkomstwoord door schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont schetste Vlaams Parlementslid Kathleen Helsen met een boeiende presentatie het masterplan onderwijs van de Vlaamse Regering. Enkele krachtlijnen hiervan zijn: gepaste maatregelen in het basisonderwijs om de overstap naar het secundair onderwijs te verbeteren, een bredere eerste graad met mogelijkheid om te differentiëren, de uitwerking van een matrix aan studierichtingen in een beperkt aantal studiedomeinen met duidelijke doelstellingen per studierichting, competentiegericht onderwijs met voldoende aandacht voor algemene vorming, de uitbouw van domeinscholen of campusscholen.
Dhr. Verpoest en dhr. Breynaert haalden elk vanuit hun persoonlijke ervaring elementen aan waar ze zich in konden vinden of waar ze kanttekeningen bij plaatsten.
De gesprekken werden in goede banen geleid door moderator Ruben Plees, raadgever onderwijs op het Kabinet van Minister-President Kris Peeters. De debatavond kon op een ruime belangstelling rekenen van leerkrachten, directieleden en geïnteresseerden. Zij kregen ook de kans om hun vragen te stellen wat een pittige discussie opleverde.
Alle binnengekomen vragen worden gebundeld en beantwoord. Wie graag dit document ontvangt, kan een mailtje sturen naar geraardsbergen.cdenv@gmail.com.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief