GERAARDSBERGEN - “Skatewishlist” aan de stad voor een nieuw skatepark

C21

GERAARDSBERGEN - “Skatewishlist” aan de stad voor een nieuw skatepark

_dsc0153
Foto: © Jimmy Godaert
 

Jongsocialisten en de skaters versnellen het beslissingsproces, door onze “studieronde” door te geven aan de stad. Dit laat toe om op het overlegmoment het onmiddellijk te hebben over concrete mogelijkheid van het skatepark.” besluit Stijn De Bock.

“De ‘skatewishlist’ bevat veel concrete voorstellen.” aldus De Bock. “De locaties die bijvoorbeeld werden aangehaald zijn “De Veldmuis”, het industriepark, het open dok en de oude luciferfabriek” zegt Niels Van De Walle. “ Over de gebruikte materialen is de eensgezindheid groot. het nieuwe skatepark moet in beton worden opgetrokken. Dit is kwalitatiever en onderhoudsvriendelijk dan hout.” gaat Van De Walle verder. “We willen graag een park realisten dat voor elk wat wils iets te bieden heeft. We denken bijvoorbeeld aan een halfpipe, skatebank, rail, piramide, fun-box, quarterpipe…” .“Het aantal toestellen dat er effectief gaan komen hangt sterk af van het budget dat hiervoor wordt vrijgemaakt”. betoogt Niels Van De Walle “Zelf denken wij dat ons ideaal skatepark €40.000 mag kosten” besluit Niels Van De Walle “ Ik hoop dat het skatepark alle middelen krijgt die het nodig heeft, als duurzame investering in de jeugd” merkt Stijn De Bock op.

 “De mogelijkheden die wij aanhalen zijn erg divers en het is dan ook waardevol om deze met schepen Fernand Van Trimpont(CD&V) te delen.” Aldus Van De Walle. “De jongsocialisten en de skaters zijn dan ook blij dat na onze skatecontest met de oproep voor inspraak ook een gevolg gekregen heeft. De stad organiseert immers een inspraakmoment op 9 november.” Weet Van De Walle “Wij ondersteunen dit inspraakmoment door op voorhand al een aantal opties aan te reiken, deze maken het gesprek op 9 november onmiddellijk erg concreet . Wij kunnen direct een aantal opties bespreken en misschien zelfs al bepaalde keuzes maken op basis van de “skatewishlist”. Eventueel kan de stad Geraardsbergen al enkele opties uit de wishlist onderzoeken”” besluit De Bock.                                 
“Door onze mening nu al kenbaar te maken gaan we sneller tot beslissingen kunnen komen, waardoor het skatepark er sneller kan komen” besluiten de Jongsocialisten en de skaters.
 
“Alle ideeën voor de inplanting van een skateplein zijn natuurlijk welkom,” zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.
“Ik begrijp alleen niet goed waarom men dit initiatief neemt nadat wij al sinds augustus de skaters aan het bevragen zijn en bekendmaakten dat we op 9 november een inspraakmoment organiseren.”
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief