GERAARDSBERGEN - Leerlingen 5 elektrische installaties en 5 kantoor KA volgden keinijge workshops mediawijsheid in de MIG studio’s

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen 5 elektrische installaties en 5 kantoor KA volgden keinijge workshops mediawijsheid in de MIG studio’s

Img_9121
Ingezonden foto
 

Maandag verliepen de lessen anders voor de leerlingen van 5 elektrische installaties en 5 kantoor. Zo kregen ze uitleg over het begrip mediawijsheid en vernamen ze van Radio M.I.G. hoe radio gemaakt wordt, welke voorbereidingen er nodig zijn om een programma in elkaar te steken onder begeleiding van presentator Jonas Vierendeels en technicus Christophe Hellinckx. De jongeren waren tevreden dat ze zelf hun eerste echte uitzending konden presenteren. Het was erg leuk om de resultaten te kunnen beluisteren in de studio van Radio M.I.G.

Op school gaf Birgit Van Noten uitleg en tips aan de jongeren om de nieuwe media beter te leren kennen en te gebruiken. Hoe kunnen ze facebook, twitter en internet raadplegen voor schoolopdrachten? Hoe kunnen ze de gevonden informatie kritisch beoordelen en welke gevaren zijn er verbonden aan het gebruik van nieuwe media?
Met dank aan de bibliotheek van Geraardsbergen en Radio M.I.G. dat ze voorzien in de praktische invulling van het vak mediawijsheid dat in het secundair onderwijs wordt gegeven. Daarbij krijgen jongeren inzage in het radiogebeuren, zowel op technisch als op redactioneel vlak.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief