GERAARDSBERGEN - 11 Novemberviering in nieuw jasje

C21

GERAARDSBERGEN - 11 Novemberviering in nieuw jasje

_dsc0708
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vandaag op 11 November werd de Wapenstilstand herdacht.  Vooreerst werd er in de St- Bartholomeuskerk een mis ten nagedachtenis van de Grote Oorlog opgedragen. Nadien trokken de vaderlandslievende verenigen, stadsbestuur, Wings of Memory, brandweer en het rode kruis onder begeleiding van de fanfare Cecilia op naar het monument opgericht ter nagedachtenis van de gesneuvelden op stationsplein. Voor het eerst deden ook schoolkinderen mee.

Aan het monument op het stationsplein gaf de burgemeester een speech maar ook de kinderen van de basisscholen Hunnengem en Centrum namen het woord om de bevolking even laten stil te staan bij feiten rond oorlog.
 
Wim de Clercq, die de gedichtenwedstrijd rond de 11 Novemberviering won bracht zijn gedicht ‘Hoop op vrede’ voor. Nadien was het tijd voor de kransneerlegging De kinderen op hun beurt lieten ballonen in de Belgische driekleur de lucht in, dit als teken van verbondenheid met België en een andere groep scholieren liet witte ballonen op wat vrede symboliseerde.
 
Aan het einde van de  ceremonie strooiden de schoolknapen papieren poppy’s rond. Deze bloedrode klaprozen stonden symbool staan voor het oorlogsleed. Deze nieuwe formule die ontstaan is door de samenwerking van Wings of memory, de cultuurraad en schepen Kristin Vangeyte werd welgesmaakt zowel bij de toeschouwers als deelnemers van de viering.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief