IDEGEM - Herdenkingsplechtigheid voor Sgt Major

C21

IDEGEM - Herdenkingsplechtigheid voor Sgt Major

_dsc0636
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vorige zaterdag hielden Wings of Memory en het stadsbestuur in Idegem een herdenkingsplechtigheid aan het graf van Sergeant Albert Edward Major en dit in bijzijn van dochter Anne en haar man John Shepard.

Sergeant Albert Edward Major was een infanterist geboren in 1908 en behoorde tot het Duke of Wellington's Regiment (Westminster Regiment). Het Regiment was bij het uitbreken van de oorlog naar België gekomen om de Duitse opmars te stoppen maar dat bleek een onmogelijke strijd.
Op 18 mei 1940 stond Sgt Major in de Driesstraat te Idegem een sigaret te roken toen de Engelsen de 2 bruggen in Idegem opbliezen om de Duitse opmars te vertragen, en het Regiment de mogelijkheid te geven via Duinkerke terug naar Engeland te keren. Hij was bij de laatste achtergebleven manschappen van het Regiment. Sgt Major werd getroffen door een brokstuk van de ontploffende brug en stierf ter plaatse. Hij werd in Idegem begraven.
Hij was getrouwd met Violet Georgina Mary Foster die overleed in 1975. De Sgt j had 3 kinderen, John (geboren in 1934), Anne (geboren in 1939) en Harry (geboren in 1931). Harry stierf echter in 1936 (5 jaar oud) vandaar dat op zijn grafsteen enkel de namen vermeld staan van zijn 2 overblijvende kinderen : John en Anne.   
Dank zij John Clinch, een Engelsman die in opdracht van het Ministry Of Defence zoekt naar familieleden van gesneuvelde Britse soldaten kon Wings Of Memory in contact komen met de familie van Sgt Major.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief