GERAARDSBERGEN - Gemeenteraad keurde Masterplan Stationsbuurt goed

C21

GERAARDSBERGEN - Gemeenteraad keurde Masterplan Stationsbuurt goed

_dsc0841
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vorige dinsdag werd op de gemeenteraad het  masterplan dat de  wat grauwe Geraardsbergse stationsbuurt een moderne aanblik moet geven goedgekeurd. Het wordt een open ruimte met plaats voor wonen en verkeer. De stad, De Lijn en de NMBS willen op het stationsplein onder meer een torenparking, een vernieuwd busstation inplanten. De partners plannen ook een grondige aanpak van het plein zelf.

Het kostenplaatje van dit project is  22,2 miljoen euro en het is de bedoeling om het station en de buurt nieuw leven in te blazen. De NMBS moet nog wel beslissen wanneer ze kan van start gaan met de bouw van de torenparking, maar beseft ook dat de parkeerdruk op de stad nu te groot is en als het gewestelijk expresspoorwegnet er is, zal die druk nog toenemen. Van als deze beslissing gevallen is kan het masterplan uitgevoerd worden.
Onder de parking zal een modern busstation voorzien worden, hiervoor is De Lijnverantwoordelijk . Die zone zou voor de bussen overigens via een nog aan te leggen doorsteek toegankelijk zijn vanaf de Van Santenstraat, aan het kruispunt met de Lessensestraat. De stad Geraardsbergen neemt ten slotte een radicale heraanleg van het Stationsplein voor zijn rekening  en doet daarvoor 3,4 miljoen euro in het zakje. Er is in het masterplan ook aandacht voor wonen in de stationsbuurt maar dit  zijn dan wel projecten die door privé-investeerders ontwikkeld moeten worden. Zou zouden  onder meer de Vooruitzichtstraat en het gebied tussen het Stationsplein en het viaduct van de Oudenaardsestraat heel wat mogelijkheden kunnen bieden op gebied van bouwprojecten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief