GERAARDSBERGEN - Jong N-VA voert actie tegen verbod op druppelkoten op Eerste Toog

C21

GERAARDSBERGEN - Jong N-VA voert actie tegen verbod op druppelkoten op Eerste Toog

_dsc0810
Foto: © Jimmy Godaert
 

Voor aanvang van de gemeenteraad van dinsdag 12 november organiseerde Jong N-VA en SPA Geraardsbergen een ludieke actie naar aanleiding van het verbod op sterke dranken op de Eerste Toog. De jongeren boden de raadsleden een glaasje jenever aan. Althans dat dachten de gemeenteraadsleden want de glaasjes waren voor de gelegenheid gevuld met plat water. “Een platte maatregel verdient plat water en geen jenever”, aldus de delegatie.

“Wij zien niet in wat het stadsbestuur wil bereiken met deze willekeurige maatregel. Op festivals en kerstmarkten is sterke drank, zoals bijvoorbeeld jenever, wel toegestaan. Daarnaast mag er op de Eerste Toog champagne, cava, wijn en bier geschonken worden. Naar ons aanvoelen had het stadsbestuur zelf iets te veel jenever gedronken bij het uitvaardigen van deze maatregel want wij zien de consequentie en rechte lijn van deze beslissing niet in. “

Dat het stadsbestuur tegen middelgebruik is en in concrete alcoholmisbruik wil aanpakken, valt volgens Jong N-VA en SPA toe te juichen maar in dat geval is een duidelijke beleidslijn- en visie nodig. “Het enige dat deze maatregel oplevert, is dat de lokale verenigingen die al sinds jaar en dag een jeneverkraampje uitbaten nu noodgedwongen naar een alternatief moeten zoeken. De figuren die daarentegen in de drank willen vliegen en op basis van flink wat glazen te veel voor overlast kunnen zorgen, kunnen zich simpelweg richten op andere alcoholische dranken. Wij spelen liever in de op de verantwoordelijkheidszin van de verenigingen en de bezoekers van de Eerste Toog. Dit is voor ons belangrijker dan zuivere repressie omdat enkele mensen amok maken en hun grenzen niet kennen. Deze maatregel is niet alleen fel overdreven maar schiet zijn doel ook compleet voorbij”, aldus de jongeren.   
De jonge politici zijn overigens van oordeel dat onze burgemeester het goede voorbeeld moet geven inzake de strijd tegen alcoholmisbruik: “in plaats van zich geregeld tegoed te doen aan Orval kan onze burgemeester in het vervolg misschien opteren voor frisdrank of water. Dat zou pas echt een sterk signaal zijn.” Tot slot vindt Jong N-VA dat lokale politici in het algemeen het goede voorbeeld moeten geven: “Als de burgers van de Eerste Toog geen braspartij mogen maken, geldt datzelfde principe vanzelfsprekend ook voor de raadsleden en politieke vertegenwoordigers. Voor sommigen zal dat heus niet zo evident zijn”, knipogen de jonge Vlaams-nationalisten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief