OPHASSELT - Nieuw Ophasselst Toneel met Doesjka

C21

OPHASSELT - Nieuw Ophasselst Toneel met Doesjka

Dsc0849
Foto: © Jimmy Godaert
 

Vrijdag gaat in zaal De Garve de nieuwe productie ‘Doesjka’  van het Nieuw Ophasselts Toneel in première.  Het stuk speelt zich af in de  in de Oeral in een dorpje, ontdaan van de luister en de luxe die de adel en de rijken er vroeger tentoonspreidden. Dokter Semen Pavlovski brengt er zijn leven in eenzaamheid door. Matrena, de vroedvrouw, komt hem af en toe opzoeken en op een dag vertelt ze hem dat ze droomde dat hij een mooie, lieve dochter had, Doesjka.

Hij speelt zo intens met het droombeeld van Doesjka, dat ze een deel van hemzelf wordt en zin geeft aan zijn leven. Het irreële verdringt meer en meer de realiteit.
In de luxewinkel van Raspov wordt een volledige damesuitzet besteld en Raspov, zijn eerste couturière Annoesjka en de vrouw van de rechter, Tatiana Rosinka, vragen zich af of Semen Pavlovski gaat trouwen, en vooral met wie? Van Semen krijgen ze geen antwoord, dus wordt er druk geroddeld.

Semen vindt dat Doesjka een moeder moet hebben, dus stuurt hij zijn knecht Mitsjka er op uit om zijn vroegere geliefde Polinka bij hem thuis uit te nodigen om kennis te maken met haar dochter. Deze oude operazangeres, die een liederlijk leven leidde met haar vele minnaars, leeft nu eenzaam bij de gratie van vroedvrouw Matrena en gaat op de uitnodiging in.

Semen haalt herinneringen op, want ooit was hij smoorverliefd op haar, maar de prima donna negeerde hem. Van toen af bande Semen elke vrouw uit zijn leven. Polinka heeft hij echter nooit kunnen vergeten. Zal Semen haar kunnen overhalen de moeder van zijn dochter te zijn?


De speeldata zijn  Vrijdag 22 november 2013 om  20u30 , Zaterdag 23 november 2013 om 20u00,  Woensdag 27 november 2013 om 20h30, Vrijdag 29 november 2013 om  20u30 en Zaterdag 30 november 2013 om  20u00 Kaarten kunnen gereserveerd worden online via http://www.not-online.be/nieuweproductie.html of bij Ira Coessens op het NOT-reservatienummer 0476/02 58 02 van 18 tot 21 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief