GERAARDSBERGEN - Open Vld ontgoocheld over ontslag Robin Schryers

C21

GERAARDSBERGEN - Open Vld ontgoocheld over ontslag Robin Schryers

Naamloos
Rurik Van Landuyt. Foto: © Jimmy Godaert

Rurik Van Landuyt, voorzitter van Open VLD Geraardsbergen, reageert ontgoocheld op het nieuws over gemeenteraadslid Robin Schryers, die zich uit eigen beweging afscheurt van de partij.

 Dit ontslag is de uiting van zijn frustratie niet meer verkozen te zijn geweest voor bepaalde mandaten, die nochtans via volstrekt democratische verkiezingsrondes zijn verlopen. Zoals overigens op de meeste vergaderingen, raden, commissies … was Robin ook niet aanwezig om zijn kandidatuur toe te lichten. Ook op de laatste gemeenteraad stuurde hij ook al onaangekondigd zijn kat. Robin lijkt weinig geïnteresseerd in zijn mandaat.
 
Open VLD betreurt echter dat Robin zijn gemeenteraadszetel, die hij veroverde door de lijststemmen van Open VLD, meeneemt en als onafhankelijke wil zetelen. In de verkiezingsuitslag haalde hij 325 voorkeurstemmen (slechts 28ste op 31 !!). Het werd slechts gemeenteraadslid dank zij de lijststemmen van Open VLD. Hierdoor sprong hij over kandidaten die dubbel zoveel stemmen haalden. Door zijn ontslag uit de fractie brengt hij de bestuursmeerderheid in gevaar, in plaats van zelf zijn conclusies te trekken en ontslag als gemeenteraadslid te nemen.
 
Voorzitter Rurik Van Landuyt roept Robin dan ook op consequent en politiek correct te zijn en de gemeenteraadszetel aan de partij te laten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief