GERAADSBERGSE Padstappers organiseren succesvolle Sinterlaastocht

C21

GERAADSBERGSE Padstappers organiseren succesvolle Sinterlaastocht

_dsc1603
Ingezonden foto
 

Padstappers Geraardsbergen hebben vorige zondag heel wat kinderen vergezeld van ouders en/of grootouders aan het wandelen gezet tijdens de Sinter-Klaastocht. Ook de traditionele wandelaars schreven zich in tijdens de voormiddag. Aan de inschrijftafel ontvingen ze allemaal een chocoladen figuurtje als versnapering. De omlopen werden uitgepijld door het stiltegebied van de Marke waar een rustpost was ingericht in de parochiezaal “Lobo”, genaamde naar de vroeger in Waarbeke gekende leeuw van de pastoor. Alle deelnemers konden voluit genieten van de prachtige herfstkleuren waarmede de bomen nog versierd waren.

De 1895 deelnemers keerden tevreden naar de startzaal in Grimminge terug en toen de Sint zijn intrede deed was er in de parochiezaal geen stoel meer onbezet. De Sint, vergezeld van twee assistenten, verwachtte hen tussen 14 en 16 uur met heel wat lekkers.

De trouwe stappers waren niet alleen voor de Sint gekomen, ze kwamen hun fles van 75 cl “PRIOR” afhalen die ze als beloning ontvingen nadat ze aan vier van de zes tochten hadden deelgenomen. Bovendien hebben zich verscheidene wandelaars “lid” gemaakt of hun lidmaatschap voor 2014 geregeld bij zover dat de club nu reeds méér dan 850 leden telt, die beseffen dat de wandelsport de meest ontstressende vrijetijd sport is.

Het wandeljaar 2013 wordt reeds enkele jaren na elkaar afgesloten met een weekdagtocht op donderdag 12 december. Start en aankomst zijn voorzien in “De Spiraal” langs de Denderkaai. Daar worden de deelnemers verwelkomd met een ter plaatse gebakken “wafel”. Zo komt de club weldra aan de 300.000ste deelnemer om het 30jarig bestaan af te sluiten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief