Curieus pakt uit met Neuzen in GERAARDSBERGEN

C21

Curieus pakt uit met Neuzen in GERAARDSBERGEN

_dsc1532
Foto: © Jimmy Godaert
 

Curieus Geraardsbergen presenteerde in het Koetshuis  met trots een uniek boekje dat je meeneemt op verrassende citytrip doorheen Geraardsbergen. Neuzen in Geraardsbergen bulkt van kleurrijke dialectwoorden, pakkende verhalen, interessante weetjes en stille stekjes.

“Geraardsbergen is doorspekt met verborgen pareltjes en boeiende verhalen; van grote en kleine mensen”, vertelt Jonny Lampens, voorzitter van Curieus Geraardsbergen. “Wij hebben een boekje bij elkaar geneusd die zowel Geraardsbergenaar als niet-Geraardsbergenaar kan bekoren”.
Wat valt er dan zoal te beleven? In het stiltegebied Dender-Mark kom je in oase van rust terecht. Wie wil bezinnen kan een bezoek brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwkapel op de Oudenberg. “Iemand die geprikkeld wordt door Neuzen in Geraardsbergen en daardoor de streek komt verkennen, geeft mij het grootste compliment”, aldus Jonny Lampens.
In Geraardsbergen kom je tot rust in het stiltegebied Dender-Mark, kan je bezinnen in Onze-Lieve-Vrouwkapel maar voor wie het allemaal wat speelser en luider mag komt aan z’n trekken op het feest van de Krakelingen en Tonnekensbrand. Dit ritueel wordt elk jaar op de laatste zondag van februari herhaald. Neuzen in Geraardsbergen vertelt je het verhaal van de oudste stad van Vlaanderen en raad je aan een Ghulden Cop of Muurken te nuttigen in het Boerenhol, stuurt je naar ‘t Aloam in Viane en doet het verhaal van het oudste manneken uit de doeken.
Benieuwd naar de held van Geraardsbergen of naar de man die men Tarzan noemt? U komt het allemaal te weten in Neuzen in Geraardsbergen. Het boekje is  oa te verkrijgen bij de toeristische dienst of bij Curieus .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief