GERAARDSBERGEN - Concertband Cecilia (CCG) vierde feest

C21

GERAARDSBERGEN - Concertband Cecilia (CCG) vierde feest

Dsc1594
Foto: © Jimmy Godaert
 

Taditioneel vieren in gans Vlaanderen de harmonieën en fanfares eind november het feest van de patroonheilige van de muziek, de H.Cecilia. Ook de Concertband Cecilia koestert deze traditie sedert jaren en de leden verzamelden afgelopen zaterdag in feestzaal 'Sayonara' in Deftinge. 

"Het is belangrijk dat we bij dit soort gelegenheden ons respect betuigen voor alle leden van de concertband, ook diegenen die niet meer actief mee (kunnen) musiceren" vertelt ons Marc Van Laere, de voorzitter van de concertband. Julien Vanderbeken (84 j), één van de aanwezigen op het ceciliafeest, is in dat geval en was tot voor kort de oudst spelende muzikant. Decennialang was hij trouw op post bij alle repetities en concerten, onafgezien van het feit dat hij de jongste jaren zeer moeilijk te been was. Hij werd verschillende keren gehospitaliseerd, waarbij hij er bij de dokters steeds op aandrong om op woensdag uit het ziekenhuis ontslagen te worden. Want de wekelijkse repetitie van de concertband is, inderdaad, op woensdagavond....
 
Ondertussen wordt de titel van 'oudste muzikant' gedragen door René Willekens, 75 jaar oud en al 66 jaar spelend lid. Hij was tijdens zijn loopbaan bij CCG één van de sterkhouders en was ondermeer ondervoozitter en onderdirigent gedurende vele jaren.
 
Marc Van Laere besluit :" De kernbegrippen van de Concertband Cecilia Geraardsbergen zijn Kwaliteit, Diversiteit en Traditie. Aandacht voor al onze leden en oud-leden, ondermeer op het ceciliafeest is een traditie die we blijvend zullen koesteren. Omdat mensen belangrijk zijn."
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief