GERAARDSBERGEN - Iedereen mee met www…

C21

GERAARDSBERGEN - Iedereen mee met www…

Van_20der_20maelen_20installatie
Ingezonden Foto

Recente armoedecijfer tonen een verontrustende tendens in de ongelijkheid. We merken dat de ongelijkheid in ons land enkel toeneemt. Op allerlei vlakken worden de verschillen tussen “rijk” en “arm” alleen maar groter. De constante digitale (r)evolutie zorgt ook voor een kloof tussen wie mee kan gaan met deze evolutie en wie niet.

“Als lokaal bestuur kunnen we initiatieven nemen om deze kloof te overbruggen” zegt Emma Van der Maelen. Op de gemeenteraad stelde gemeenteraadslid Emma Van der Maelen voor dat de stad Geraardsbergen een Recup-PC-project zou ontwikkelen. In enkele steden en gemeenten is een dergelijk project al in voege. “Het project wil computers, die de lokale diensten niet meer gebruiken en nog in goede staat zijn, schenken aan gezinnen die momenteel niet mee zijn met de digitale evolutie. Eventueel kan de stad of het OCMW ook nog een abonnement voor het internet voorzien” verduidelijkt Emma Van der Maelen. Daarnaast kan men via vrijwilligers ook voor deze mensen van de nodige vorming voorzien zodat zij ook mee kunnen met onze samenleving, die steeds digitaler wordt.
“In de scholen merken we vaak dat het gebruik van een computer noodzakelijk is om het huiswerk te maken. Denk daarnaast ook maar eens aan de digitale schoolomgeving, die vele scholen hebben. Kinderen, die geen gebruik kunnen maken van een computer thuis, hinken vaak achterop” zegt Emma Van der Maelen. Ook het vinden van een job zal iets moeilijker gaan indien je niet weinig kennis hebt van de computer – en digitale wereld. Al maar meer werkgevers, en zelfs de VDAB, maken meer gebruik van het internet om vacatures de wereld in te sturen.
“Als we hier al lokale overheid iets kunnen aan doen door computer aan deze gezinnen ter beschikking te stellen, zou dit zeker een meerwaarde betekenen. Op deze manier kunnen bouwen om deze digitale kloof te overbruggen” besluit Van der Maelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief