GERAARDSBERGEN - Op Jacht! met KSA

C21

GERAARDSBERGEN - Op Jacht! met KSA

Jacht
Ingezonden foto
 

Dat KSA Geraardsbergen beschikt over een 55- koppige fanfare was al langer geweten, maar dat er ook een jachthoornensemble bestaat is minder bekend. Acht jonge enthousiaste muzikanten, voornamelijk leiding en oudleiding van de jeugdbeweging, spelen verschillende stukken meerstemmige jachthoornmuziek en korte jachtstukjes met typische sfeer.

Voormalig dirigent en schepen Fernand Van Trimpont gaf vorig jaar de fakkel door aan Robrecht Van Lierde, die deze taak met veel plezier aannam. November is een bijzonder drukke maand voor de hoornblazers en de groep luisterde reeds verschillende Sint Hubertusvieringen op in de streek. Zo speelden ze recentelijk in de Sint Bartholomeuskerk in Geraardsbergen, trokken ze naar Aalter en openden ze het jachtseizoen in Kemzeke .

De jachthoorn is een natuurhoorn en heeft geen ventielen, hierdoor ontstaat een specifieke klank, eigen aan jachthoorns. De blazers van KSA Geraardsbergen bouwde door de jaren heen een sterke reputatie op en speelde al op diverse misvieringen, kerstmarkten en jachtpartijen.

Het jachthoornkorps van K.S.A Geraardsbergen treedt op in K.S.A.-uniform, in wit hemd en zwarte broek, of in door de organisatie gehuurde jachtkledij. Voor meer info en boekingen kan u steeds terecht bij Robrecht Van Lierde, robrecht@ksageraardsbergen.be of 0485948290.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024

archief