VIANE - Zevende dorpsraad in oprichting

C21

VIANE - Zevende dorpsraad in oprichting

_dsc1633
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het stadsbestuur van Geraardsbergen wil deze legislatuur volop investeren in participatie. En dat het hen menens is getuigt de razendsnelle oprichting van dorpsraden. Burgemeester Guido De Padt vertelt hierover: “dorpsraden zijn een uniek participatiekanaal omdat ze ook daadwerkelijk betrokken worden bij het beleid. Frequent wordt ook het advies gevraagd aan de dorpsraad over zaken die betrekking hebben op hun (deel)gemeente”. 

Het bewonersplatform bestaat uit een groep bewoners die op een regelmatige basis samenkomen en fungeert als een structureel aanspreekpunt voor het stadsbestuur. Het stadsbestuur heeft hiervoor ook één ambtenaar aangeduid om als aanspreekpunt te dienen en op alle vergaderingen van de dorpsraad aanwezig te zijn.
Participatieambtenaar Steff De Vos: “De burgemeester mist bijna ook nooit een dorpsraad, alsook zijn de schepenen aanwezig wiens aanwezigheid gevraagd wordt door het bestuur van de dorpsraad. Geen enkele dorpsraad is hetzelfde of heeft dezelfde prioriteiten, de ene zet volop in op verkeersveiligheid, de andere wil dan vooral activiteiten organiseren. Dit maakt elke dorpsraad ook uniek”. 
De dorpsraad van Viane is momenteel ‘in oprichting’ wat betekent dat er net een infovergadering georganiseerd werd waarop alle inwoners van Viane uitgenodigd werden en tijdens een volgende vergadering zal dan overgegaan worden tot het kiezen van een bestuur onder de geïnteresseerde leden. Iemand die echter de infovergadering gemist heeft, kan echter op elk moment invoegen bij een volgende vergadering.
Burgemeester De Padt vervolgt: “eigenlijk zouden we graag een raad hebben in elke deelgemeente omdat wij het contact met de deelgemeenten willen blijven versterken”. Nog negen te gaan dus…
Wie in zijn deelgemeente een dorpsraad wil oprichten kan terecht bij Steff De Vos op 054/43 44 84 of per email op steff.devos@geraardsbergen.be
Iedereen kan ook op dit adres terecht voor meer informatie over de locatie en data van volgende dorpsvergaderingen. Er bestaan tot dusver zes dorpsraden (of bewonersplatformen = synoniem) in Grimminge, Zarlardinge, Den Achterhoek (Buizemontstaat en aanpalende straten), Moerbeke-Atembeke, Ophasselt en Waarbeke.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief