Ziekenhuis Geraardsbergen blijft volwaardig medisch aanbod aanbieden en uitbouwen

C21

Ziekenhuis Geraardsbergen blijft volwaardig medisch aanbod aanbieden en uitbouwen

Sz
Ingezonden foto
 

Voorbije dagen werd burgemeester Guido De Padt verschillende keren aangesproken door patiënten van het ASZ Geraardsbergen naar aanleiding van persartikels van verleden week over de campus Wetteren.

 De campus Wetteren wordt verder afgebouwd, op korte termijn wordt de "spoed" (in feite een eerste opvang) opgedoekt uit besparingsoverwegingen. Ten aanzien van de pers verklaarde schepen De Corte van Wetteren het volgende:"In oktober 2014 voorspel ik het einde van de operatiekwartieren in Wetteren. Door de bouw van acht nieuwe operatiezalen in het ASZ van Aalst wil het bestuur alle ingrepen centraliseren in die campus". En we lezen verder nog: “Worden ASZ-patiënten in de toekomst allemaal geopereerd in Aalst? Het ziekenhuis heeft nog campussen in Geraardsbergen en Wetteren, maar bouwt acht nieuwe operatiekwartieren in haar campus in Aalst. In Wetteren leeft alvast de vrees bij de politici dat het ASZ daar op termijn geen operaties meer zal uitvoeren.”
 
De Padt betreurt dat patiënten en ook artsen in ASZ Geraardsbergen ongerust werden gemaakt en wil toch graag het volgende duidelijk maken:  Er worden in Aalst geen acht "nieuwe" operatiezalen gebouwd, het betreft een renovatie van de bestaande zalen. Deze renovatie maakt het operatiekwartier tot een technologisch voorbeeld binnen de ruime regio. Ook bestaat er helemaal geen afbouwvisie over Geraardsbergen, integendeel ASZ Geraardsbergen bevindt zich net in een groeiscenario. Huize Verhaege wordt verder gerenoveerd en in gebruik genomen.  Er is een recente update van de consultaties Chirurgie, Endocrinologie en Urologie met nieuwe niersteenverbrijzelaar. In januari start een compleet nieuwe Pijnkliniek, de werken zitten in een laatste fase. In een volgende stap breiden de raadplegingen Cardiologie en Pneumologie/geriatrie op korte termijn verder uit. Nieuwe artsen worden hiervoor aangetrokken. In het voorjaar start de bouw van een nieuwe Dienst Intensieve Zorgen: de dienst is erkend vanaf 1 januari 2014. De parkeermogelijkheden worden verder uitgebouwd, renovatie van de bezoekersparking. Het ASZ staart eveneens met de bouw van een nieuwe verbindingslift tussen gebouw Verhaege en het hoofdgebouw begin 2014. Voor de Neurochirurgie: groot deel van de heelkundige ingrepen kunnen nu in Geraardsbergen plaatsvinden
Even belangrijk is de vaststelling dat het ziekenhuis van Geraardsbergen als acuut ziekenhuis door de hogere overheden werd erkend in het Zorgstrategisch Plan van het ASZ,  zodat de ontplooiing en verdere uitbouw van het Geraardsbergs  ziekenhuis gewaarborgd wordt.
ASZ Geraardsbergen is de regionale poot van ASZ Aalst dat op zich in volle expansie is. ASZ Geraardsbergen heeft zijn eigen plaats in die expansie en heeft regionaal zijn rol als een ziekenhuis, waar een afgebakend pakket aan zorg wordt aangeboden met de nadruk op medische kwaliteit maar evenzeer op een uitmuntende service naar de patiënt toe.
Een van de grote troeven is net de kleinere schaal wat een zeer persoonlijke en menselijke aanpak toelaat zonder daarom enige kwalitatieve concessie te moeten doen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief