GERAARDSBERGEN - Sp.a maakt uitslag van 'Rode Duivels op groot scherm'-enquête bekend

C21

GERAARDSBERGEN - Sp.a maakt uitslag van 'Rode Duivels op groot scherm'-enquête bekend

_dsc1822
Foto: © Jimmy Godaert
 

Sp.a-Geraardsbergen lanceerde vorige week het idee om de WK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm te geven in de deelgemeenten van Geraardsbergen. “Het stadsbestuur organiseerde daar zelf immers niets meer sinds de verkiezingen”, stelt gemeenteraadslid Bram De Geeter, “het WK lijkt ons een uitgelezen kans om opnieuw iets te doen in de dorpen”. Ze hielden een rondvraag bij de Geraardsbergenaars en hun vermoeden bleek te kloppen: de meerderheid wil de Rode Duivels op groot scherm in de dorpen. “Maar het stadscentrum is ook bijzonder populair, hoor!”, aldus De Geeter. “Het Stationsplein zou bijvoorbeeld een ideale plaats zijn om de wedstrijd van 26 juni tegen Zuid-Korea te vertonen”, vult de eigenares van Swingcafé Delirium, Sabine Rohde, aan.

371 mensen vulden de enquête in. 296 daarvan wonen in (Groot-)Geraardsbergen. “We baseerden onze analyse enkel op de stemmen van de Geraardsbergenaars”, aldus Bram De Geeter.16% van de mensen vindt dat het stadsbestuur zich met het vertonen van WK-wedstrijden op groot scherm niet hoeft in te laten. “Deze mensen gaven in hun reacties weer dat voetbal hen niet interesseert”, zegt De Geeter, “of dat Geraardsbergen wel andere noden heeft dan het WK-voetbal in open lucht”. De Geeter benadrukt dat de kosten van deze evenementen laag kunnen gehouden worden door inkomsten uit drank, snacks en sponsoring.
28% van de Geraardsbergenaars vindt dat de wedstrijden van het WK best in het stadscentrum vertoond worden. “Men stelt de Markt en het Stationsplein voor als ideale plaats”, zegt De Geeter, “deze mensen vinden ook dat de bewoners uit de deelgemeenten beter afzakken naar het centrum omdat dat veel logischer is dan omgekeerd”.
  De meerderheid van de respondenten (56%) is echter akkoord met de stelling dat de WK-wedstrijden een ideale gelegenheid zijn om in de deelgemeenten nog eens iets te organiseren. “De Groot-Geraardsbergenaars stellen het bijzonder op prijs dat er in hun dorp iets wordt georganiseerd door de stad”, zegt De Geeter, “en ze bleven het laatste jaar flink op hun honger zitten”. Sinds de verkiezingen van 2012 heeft het stadsbestuur zelf immers niets meer georganiseerd in de deelgemeenten. “Blijkbaar vindt men dat nu niet meer nodig”, besluit De Geeter, “terwijl de vraag vanuit de deelgemeenten even groot blijft”.
 Moerbeke wordt 142 keer voorgesteld als ideale plaats om een WK-wedstrijd op groot scherm te geven. “Daarmee is het veruit de populairste plek”, aldus De Geeter, “er zijn zelfs meer mensen (90) die in Moerbeke een groot scherm willen dan dat er mensen zijn die voorstellen om de WK-wedstrijden in het stadscentrum te vertonen (82). De andere deelgemeenten liggen ver achterop. Overboelare (45 voorgesteld als goede plek voor een groot scherm) en Idegem (43 keer) liggen respectievelijk op de tweede en de derde plaats.
 Maar het stadscentrum is dus ook populair om wedstrijden op groot scherm te bekijken. “Ik begrijp dat de mensen uit de deelgemeenten een groot scherm willen in hun eigen dorp”, zegt Delirium-uitbaatster Sabine Rohde, “maar men mag het stadscentrum toch niet vergeten!”. Zij en collega Peggy Jamee (uitbaatster van café Ruby op het Stationsplein) stellen voor om de appel in twee te bijten. “Vertoon twee wedstrijden in de deelgemeenten en één in het stadscentrum”, stelt Jamee.
 “Dit voorstel sluit in elk geval perfect aan bij de uitslag van onze enquête”, zegt De Geeter. Van de mensen die willen dat het stadsbestuur de wedstrijden op groot scherm geeft, vindt 2/3 dat dat in de deelgemeenten moet gebeuren en 1/3 dat dit in het stadscentrum moet plaatsvinden.
 Sabine Rohde en Peggy Jamee hebben hun zinnen gezet op de laatste poulewedstrijd van de Rode Duivels, tegen Zuid-Korea. “Die vindt plaats op donderdag 26 juni om 22u.”, stelt Rohde, “op dat moment krioelt het hier van de jonge mensen, die het einde van het schooljaar vieren”. Dat zal dit schooljaar zeker het geval zijn, aangezien Rock Werchter pas een week later begint. “Er is eenvoudigweg geen betere plaats om die wedstrijd te vertonen dan hier op het Stationsplein”, besluit Jamee, “succes gegarandeerd!”.
 Volgens De Geeter kan de stad deze wedstrijd trouwens bijna gratis vertonen. “De stad beschikt over een installatie voor openluchtcinema en gezien de wedstrijd pas op 22u. begint, moet dat op die manier wel lukken”, stelt hij.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief