GERAARDSBERGEN - Soep met ballen

C21

GERAARDSBERGEN - Soep met ballen

P1040359-bis
Ingezonden foto
 

De Geraardsbergse Jongsocialisten koken van creativiteit... en besloten om duurzame en ecologische soep vorige zaterdag aan de eindejaarshoppers te serveren. Kortom “Soep met Ballen” dat duurzaamheid en ecologie centraal plaatst. “We verkopen een heerlijke soep met lokale groenten gered van de afvalcontainer en dit voordele van Haiyan 21-21” zegt Stijn De Bock, voorzitter van de Jongsocialisten.

"Deze duurzame soep heeft als ingrediënten: een licht verwelkte selder, een wortel met kleine bruine vlekjes (uiteraard vakkundig weggesneden). Kortom deze soep bestaat uit groenten die niet meer in de winkel verkocht én gekocht worden. De jongsocialisten redden deze groeten van de afvalberg en draaiden er lekkere duurzame soep van. We schuimden hiervoor verschillende supermarkten af. Carrefour Market uit Geraardsbergen bood ons de kans om deze groenten tot hun recht te laten komen in deze heerlijke soep” gaat De Bock verder.
“Er wordt jaarlijks voor €1,4 miljard euro aan voedsel weggegooid. Dit is wraakroepend als je beseft dat 842 miljoen mensen honger leiden terwijl er genoeg voedsel geproduceerd wordt om de wereld 1,5 keer te voeden. Via deze soep proberen we mensen te overtuigen minder voedsel weg te gooien." besluit Stijn De Bock, voorzitter van de Jongsocialisten.
"Bovendien bestaat deze soep allemaal uit lokale groeten, zoals: wortel, ajuin, selder, prei etc. Dat maakt deze soep ecologisch verantwoord. Deze groenten van eigen streek en van de boer om de hoek, zijn een deel van de oplossing tegen de opwarming van de aarde" weet Melis Yalçin van de Jongsocialisten.
"De opwarming van de aarde is niet alleen slecht voor de natuur maar ook voor de mens. Het beste bewijs hiervan is de taifoen Haiyan die de Filipijnen trof. De schade van deze vernietigende storm wordt geraamd op 3 miljard dollar. Het menselijk leed dat deze taifoen veroorzaakte is echter onbetaalbaar, met ongeveer 5000 doden. We willen onze soepproevers overtuigen om vooral te koken met lokale groenten. " aldus Yalçin.
 “Duurzaamheid en ecologie zijn voor de jongsocialisten de ingrediënten, om bewuster met ons voedsel om te gaan en mens en natuur beter te laten samenleven. We maken mensen met onze soepverkoop hiervan bewust. Het idee en de soep vielen duidelijk in de smaak en levert €150 op voor de Filipijnen” besluiten de Jongsocialisten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2013
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief