GERAARDSBERGEN - Aantrekkelijke stad voor ondernemingen !

C21

GERAARDSBERGEN - Aantrekkelijke stad voor ondernemingen !

Dsc_8467__1_
Ingezonden foto

Het was reeds te merken in 2013 maar bij de voorstelling van het meerjarenplan 2014-2019 op de gemeenteraad van 30 december ll. werd het pas echt duidelijk : de afschaffing van de belasting op drijfkracht zal tegen 2017 voor alle bedrijven in Geraardsbergen een feit zijn. Goed nieuws  dus voor de ondernemers in onze stad. Volgens schepen Ann Panis (Open Vld) een meer dan noodzakelijke maatregel. In 2013 konden reeds een 400-tal zelfstandigen van deze afschaffing genieten.

Bedrijven met een verbruik tot en met 10 Kw werden immers vanaf dan vrijgesteld. Vanaf 2014 tot 2016 komen dan al de anderen aan de beurt tot de volledige verdwijning in 2017. Op de 308 Vlaamse steden en gemeenten  zijn er nog een honderdtal waar deze belasting van kracht is. Deze ouderwetse belasting stamt uit een tijd waar de mens nog bang was vervangen te worden door machines en men zoveel mogelijk arbeiders aan het werk wilde houden. Vandaag echter keert deze belasting zich tegen bedrijven die het reeds moeilijk genoeg hebben om tewerkstelling te handhaven. Anders gezegd, de belasting op drijfkracht heeft het omgekeerde effect dan waar ze bij haar ontstaan voor bedoeld was en is dus nog weinig zinvol. 

Schepen van financiën Ann Panis wil er in deze moeilijke economische tijden voor zorgen dat bedrijven die voor tewerkstelling in onze streek zorgen terug een beetje zuurstof krijgen. “ We moeten Geraardsbergen voor beginnende bedrijfsleiders aantrekkelijk maken. De grondprijzen voor industriezone liggen al merkelijk lager dan in andere steden, als nu ook deze belasting volledig wegvalt, kan dit enkel de economie en de tewerkstelling in onze stad ten goede komen.”  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief