GERAARDSBERGEN ontvangt 10.770 euro Vlaamse subsidie om lokale handel te ondersteunen

C21

GERAARDSBERGEN ontvangt 10.770 euro Vlaamse subsidie om lokale handel te ondersteunen

Resoc

De Vlaamse Regering lanceerde vorig jaar een subsidiecall rond handelskernversterking en renovatie van handelspanden. Minister-President Kris Peeters, bevoegd voor economie, maakte vorige week bekend welke projecten in dit kader werden goedgekeurd. De regio Zuid-Oost-Vlaanderen scoorde uitstekend bij deze subsidiecall: alle projecten door de lokale besturen ingediend werden goedgekeurd.

De stad Geraardsbergen wil drie acties ondernemen om het mobiliteits- en parkeerprobleem in de stad te verminderen. Een eerste actie bestaat eruit om het centrum te beperken voor doorgaand verkeer en verkeerscirculatiemaatregelen te nemen aan de noodzijde van de stad. Als tweede actie wil men de randparkings (met in totaal 800 plaatsen) meer bekend maken bij het publiek. Hiervoor zal een overzichtelijke kaart opgemaakt worden met de handelsstraten en de parkings. Deze wordt verspreid via foldertjes (15.000 op 3 jaar) en infoborden. De derde actie bestaat uit het verbeteren van de fietsvoorzieningen in het centrum, met name door het plaatsen van 3 bijkomende overdekte fietsenstallingen en nieuwe fietsenrekken op 8 verschillende plaatsen. Ook worden 6 oplaadpunten voor elektrische fietsen voorzien. Hiervoor ontvangt de stad 10.770 euro Vlaamse subsidie.

Het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen is ervan overtuigd dat de lokale besturen de lokale handel een boost kunnen geven via de concrete projecten die nu gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast is het positief dat ook de ‘kleinere steden en gemeenten’ uit onze regio het initiatief namen om een subsidiedossier op te stellen en in te dienen.

 Tevens zijn lokale handel en horeca zijn cruciaal voor het economisch weefsel in Zuid-Oost-Vlaanderen. Beide vormen een belangrijke bron van lokale tewerkstelling in een regio die gekenmerkt wordt door pendelbewegingen richting Gent en Brussel. Lokale handel wordt daarom vooropgesteld als één van de speerpunten van het Streekpact 2013-2018 van het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen. Deze langetermijnvisie voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen werd goedgekeurd door alle 21 gemeenteraden en de provincieraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief