GERAARDSBERGEN - Padstappers starten met Manneken-Pistocht

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers starten met Manneken-Pistocht

Mannekenpis2014

Het Oudste Manneken-Pis in gedachte

Op zondag 26 januari 2014 start wandelvereniging Padstappers met hun eerste organisatie van het jaar. Na enkele succesrijke jaren, liggen de verwachtingen opnieuw hoog. De mooie organisatie, het oudste manneken en de troeven van de gerenommeerde wandelclub halen mogelijk opnieuw meer dan 2000 wandelaars naar de stad. Dat deze wintertocht steeds meer belangstelling krijgt hoeft niemand te verwonderen. Buiten de goede reputatie waarover deze wandelvereniging beschikt voor eigen organisaties vindt men de leden ook terug op heel wat andere wandeltochten waarop ze dikwijls als grootst aanwezige vereniging staan vermeld. Verder is ook het Manneken-Pis een serieuze aantrekkingspool, de Padstappers vertellen aan allen die het horen willen dat het enige echte te Geraardsbergen staat en daar komen ook heel wat wandelaars op af van heinde en verre.
Cultuur, historiek, monumenten en natuurlijk natuur.
Met als uitvalsbasis De Spiraal, aan de rechteroever van de Dender, wordt al meteen voor een belangrijke uitvalsbasis gekozen. Langs de Dender kan men een mooie blik werpen op de stad, terwijl later de bezienswaardigheden van de stad aan bod komen. Buiten het Marktplein, met het Oudste Plassertje, is er ook nog de Abdijsite, die heel wat historiek en monumenten herbergt.
Net zoals de voorbije jaren zal opnieuw de mogelijkheid geboden worden zowel langs natuur- als langs verharde parcours te wandelen zodat elkeen tevreden huiswaarts kan keren. Zo wordt de mogelijkheid gegeven de kortste afstanden te wandelen zowel langs natuuromlopen als verharde wegen indien de veldpaden er te modderig bijliggen.
Langere afstanden kiezen resoluut voor de vele voetwegen.
Zij die 7-km wensen te wandelen, krijgen een parcours met heel wat mooie vergezichten. Beginnend langs de Dender wordt langzaam maar zeker hogere regionen opgezocht om via de Abdijsite de Markt te bereiken. Meteen bestaat de mogelijkheid bij het Manneken-Pis langs te gaan.
Vanaf 10 km gaat het na de Adbijsite en de Markt richting Hoge Buizemont. Via paadjes en kleine rustige wegeltjes wordt het hoger gelegen gedeelte van Overboelare bereikt.
 Vanaf 16 km staat Onkerzele op het programma. De langere afstanden, 22, 27 en 32 km wandelen van hieruit een ommetje langsheen het Karkoolbos, in deze tijd van het jaar een oase van rust en stilte. Nadien volgt voor wat klim- en daalwerk en wordt er aangesloten in het centrum bij de kortere afstanden.
Wie opteert om 32 km te wandelen maakt van op de Hoge Buizemont en lus richting Rietbeemd en Schillebeek, meteen heel wat natuur die onder de voeten zal worden geschoven.
Voor iedereen voorzien we een mooie opkikker onderweg, een glaasje jenever of een warme chocolademelk. Een kwestie om de energie wat op peil te houden.
Waarom niet eens de wandelschoenen aantrekken?
Zoals u ziet, opnieuw heel wat wandelgenot in de Parel van de Denderende Vlaamse Ardennen.
Deelnemen aan de tocht kan voor 1,50 € (gratis jenever onderweg inbegrepen).
Wie wenst deel te nemen kan zich aanmelden tussen 7.30 en 15 u. Na het inschrijven kan men op eigen tempo wandelen over afstanden van 7, 10, 16, 22, 27 en 32 km. Wie wenst op stap te gaan met de GPS, kan in de startzaal een afzonderlijk parcours downloaden. De afstand van de GPS wandeling bedraagt 18 km en loopt langs andere wegen dan de uitgepijlde wandeling.
Op regelmatige afstand wordt een rustplaats voorzien, waar u bij een natje en droogje even op adem kunt komen. Wie graag de omlopen vooraf wil bekijken kan naar www.padstappers.be en doorklikken naar komende wandeling.
Eens de aankomst bereikt kan men nog even nakaarten bij een lekkere mattentaart, een geurige tas koffie, een pannenkoek of een smakelijke pint bier.
Kortom redenen genoeg om op zondag 26 januari naar “De Spiraal” te komen en een mooie winterwandeling te ondernemen van 7, 10, 16, 18 (GPS), 22, 27 of 32 km.
Info parcours: Martens Kurt, Denderstraat 36 – 9500 Geraardsbergen – 054/41.07.49
Info internet: www.padstappers.be       Info mail: info@padstappers.be
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief