GERAARDSBERGEN - Gedichtendag 2014: Verwondering

C21

GERAARDSBERGEN - Gedichtendag 2014: Verwondering

Curieus

 Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, de eerste liefde, de ontdekking van het nog ongekende. Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven.

Daarover gaat poëzie. Gedichten kunnen spreken als je met stomheid geslagen bent, als je niet meer weet hoe je verwondering, je verbazing, dat bevreemdende en onbestemde gevoel te verwoorden. Maar ze kunnen meer dan dat. Ze kunnen je verwonderen ook laten beleven. Alleen al door de manier waarop de woorden bij elkaar staan bezorgen ze je een nieuwe kijk op de wereld en krijg je oog voor al het kleine dat zo vaak veronachtzaamd wordt. Poëzie heeft de kracht om je onverwacht de verrassende andere kant van dingen te laten zien.
Gedichtendag 2014 focust dit jaar op het wonderlijke onvoorspelbare van de taal. Dichters zullen verrassend uit de hoek komen, woorden zullen wonderen baren, gedichten zullen alleen al door hun vorm verbazen.
De gedichtendag wordt in Geraardsbergen voor de 8ste maal georganiseerd door curieus Geraardsbergen ism de bibliotheek, Route 42 en de Kunstacademie, afdeling woord.
Woensdag 29 januari 2014 om 13.30 uur met de Interscholenwedstrijd voor het basisonderwijs (6de leerjaar) waaraan dit jaar 7 scholen hun medewerking hebben toegezegd: Sint-Jozefinstituut, St. Catharinacollege, St-Franciscus Ophasselt, BSGO Centrum, BSGO Dender, BSGO Klim Op en BSBO De Drempel. Programma:
- proclamatie van de gedichten door de geselecteerde leerlingen
- gastoptreden Kunstacademie, afdeling woord met “Wat een Wonder”
 
Vrijdag 31 januari 2014 om 19.30 uur met een avondvullend programma:
- Geraardsbergse woordkunstenaars brengen hun eigen creatie met als thema
 “verwondering”
- gastoptreden kunstacademie, afdeling woord met “Wat een wonder”
- Geraardsbergse woordkunstenaars op de praatstoel met:
 - Arlette Breynaert Delvoy, auteur van verschillende dichtbundels
 - Fleur Hubau, winnares van verschillende jeugdwedstrijden “Poëzie”
- proclamatie interscholenwedstrijd basisonderwijs
Beide activiteiten hebben plaats in het Koetshuis, CC De Abdij, Abdijstraat 10 te Geraardsbergen. Toegang: gratis en iedereen is hartelijk welkom!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief