Grootschalig uitwisselingsproject tussen het KA GERAARDSBERGEN en l’Athénée Royal d’Ath

C21

Grootschalig uitwisselingsproject tussen het KA GERAARDSBERGEN en l’Athénée Royal d’Ath

Editiepajot-jimmy-godaert-uitwisselingsproject-ka-geraardsbergen-16012014
foto © Jimmy Godaert
 

Woensdag waren 82 ASO-leerlingen van l’Athénée Royal d’Ath op bezoek in het atheneum van Geraardsbergen. Samen met de Geraardsbergse leerlingen van 5 ASO namen ze deel aan een fascinerend uitwisselingsproject dat financieel mogelijk gemaakt wordt door de Lions Clubs van Geraardsbergen en Ath. In december schreven de jongeren de eerste brieven naar elkaar.

Op woensdag zagen de scholieren elkaar voor de eerste keer. Voor hen werd er een speeddating georganiseerd waarbij ze gedurende drie minuten vragen aan elkaar mochten stellen. Nadat het gesprek afgelopen was, werd er telkens van partner gewisseld. De leerlingen waren erg enthousiast en benutten elke spreekkans. Na de speeddating gaven de vijfdejaars van het atheneum een rondleiding aan hun Franstalige collega’s. Niet alleen de labo’s werden bezocht, maar ook de werkplaatsen carrosserie, houtbewerking en metaal. Zo kregen de jongeren van Ath een ruimer beeld van het KA.
Nu zien de leerkrachten en de leerlingen volop uit naar het vervolg van het project. Op dinsdag 25 februari 2014 verkennen de vijfdejaars van Geraardsbergen de historische stad Ath. L’espace gallo romain en la maison des géants staan ondermeer op het programma. In het Frans wordt iedereen er rondgeleid. Op donderdag 13 maart 2014 komen de leerlingen van Ath terug naar Geraardsbergen om er een volledige dag lessen in het Nederlands bij te wonen en deel te nemen aan diverse activiteiten. Dhr Nicolas Verscheure, projectverantwoordelijke van het KA Geraardsbergen, is tevreden dat de eerste contacten vlot verlopen zijn. Wie weet, ontstaan er dankzij het project vriendschappen over de taalgrens heen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief