KA GERAARDSBERGEN zet in op werken en opleiding in eigen streek

C21

KA GERAARDSBERGEN zet in op werken en opleiding in eigen streek

P1170014
Foto: © Jimmy Godaert
 

De opleiding

Het 7de jaar Se-n-Se Productie- en procestechnologie is een eenjarige opleiding die de leerlingen voorbereidt op het beroep van operator. Ze leren er industriële processen te sturen en te beheersen. De leerlingen die kiezen voor een opleiding PPT krijgen geen algemene vakken meer, maar wel een heel praktijkgerichte opleiding, die afgewisseld wordt met veel werkplekleren in een technologische, industriële omgeving.
Zo leren de studenten op één jaar tijd alle knepen van het vak als operator. Bovendien werkt het Koninklijk Atheneum Geraardsbergen samen met een aanzienlijk aantal bedrijven uit de regio, en dit in een waaier aan diverse sectoren (hout, voeding, metaal, chemie, elektriciteit etc.). Deze partnerbedrijven verbinden zich ertoe om de leerlingen PPT een grondige praktische opleiding te bieden in een concrete arbeidscontext. Op deze manier ondervindt de leerling aan den lijve dat het beroep van operator meer inhoudt dan bandwerk alleen. De opleiding biedt jongeren een zeker toekomstperspectief binnen het bedrijfsleven, met tal van doorgroeimogelijkheden. Zo kan de leerling vlot de overstap maken tussen de productiebedrijven uit verschillende sectoren.
Uitermate interessant is ook dat de leerling de diverse attesten/certificaten die nodig zijn voor uitoefening van het beroep van operator kan behalen tijdens de opleiding. Zo voorziet de richting PPT bijvoorbeeld ook een cursus heftruckbediening, een vaardigheid die uiteraard van pas komt tijdens de stages en latere indiensttreding in de sector. De leerling kan na aanwerving binnen het bedrijf doorgroeien naar een leidinggevende functie (zoals productie-verantwoordelijke, logistiek verantwoordelijke, meestergast, ploegleider etc.).
Sano - Rice
Leerlingen doorlopen het volledige productieproces, gaande van samenstelling van het product (bereiden van rijstwafels en andere graanproducten), over kwaliteitscontrole en verpakking van de producten tot controle en reiniging (onderhoud) van de machines. Aangezien Sano-Rice hygiëne en veiligheid hoog in het vaandel draagt, verloopt de stage van de leerlingen PPT in dit bedrijf geheel volgens de hygiënische normen vastgelegd voor de voedselsector, waarover de leerlingen op school een opleiding volgden en een examen aflegden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief