GERAARDSBERGS jeugdbeleid zet meer in op jeugdcultuur: Subsidie voor projecten

C21

GERAARDSBERGS jeugdbeleid zet meer in op jeugdcultuur: Subsidie voor projecten

Jeugdcultuur__1_
Ingezonden foto
 

“Jeugdcultuur, de cultuurbeleving van jongeren stimuleren en talent ontwikkelen, is het speerpunt van het jeugdbeleid dat we in onze stad willen voeren,”
vertelt Fernand Van Trimpont, schepen van jeugd, “en samen met de jeugddienst begeleiden we jongeren die zelf een cultuurproject willen organiseren.”

Jeugdcultuur omvat alle culturele uitingen en belevingen binnen jongerengroepen zoals skaten, graffiti, metal, film, dans, enz. Voor jongeren kan dit een middel zijn om een (sociale) identiteit te ontwikkelen, om verschillende rollen aan te nemen en uit te proberen. Jeugdcultuur wordt bovendien gekenmerkt door normen en waarden die vorm krijgen in taal, muziek, kleding of lichaamsversiering.

Ondersteuning en begeleiding op maat voor Jeugdcultuurprojecten

Het stadsbestuur wil zowel het “deelnemen” als het “deelhebben” van kinderen en jongeren aan artistieke en expressieve beleving stimuleren en ondersteunt jongeren die zelf een cultuurproject willen organiseren. De jongeren krijgen door de jeugddienst een begeleiding op maat: ze leren een begroting opmaken, communicatie verzorgen en hun organisatorische vaardigheden worden geprikkeld.

Enerzijds worden sommige projecten begeleidt door de jeugddienst, samen met een groep jongeren en/of bestaande jeugdcultuurorganisaties. Anderzijds is er een nieuwe subsidie voor jeugdcultuurprojecten. Een vereniging of een groep jongeren kunnen een subsidie aanvragen. Het project moet voor en door de jongeren georganiseerd worden in Geraardsbergen binnen de vrije tijd. Het moet vernieuwend en/of aanvullend zijn op het bestaande aanbod. Het project dient open te staan voor iedereen. Dit moet o.a. blijken uit de gevoerde promo en een lage deelnameprijs.
Jongeren die meer info hierover willen en een projectaanvraag willen indienen, neem gerust contact op met de jeugddienst via jeugddienst@geraardsbergen.be of kom langs in de Spiraal!
Het subsidiereglement en het aanvraagformulier is te vinden op www.despiraal.be

“Ik ben er echt van overtuigd dat we als stad moeten investeren in de creativiteit van onze inwoners en projecten als deze zijn een verrijking voor de cultuurbeleving in onze stad.”
besluit Schepen Van Trimpont.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief