CD&V GERAARDSBERGEN: Samen Geraardsbergen versterken en bouwen aan de toekomst

C21

CD&V GERAARDSBERGEN: Samen Geraardsbergen versterken en bouwen aan de toekomst

Img_9631
Ingezonden foto
 

CD&V Geraardsbergen hield vrijdag haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. De partijafdeling mocht maar liefst 3 prominente gasten ontvangen: nationaal partijvoorzitter Wouter Beke, Vice-Eerste Minister Pieter De Crem en Vlaams Minister Joke Schauvliege. Jong CD&V Geraardsbergen zette zijn schouders onder de actie Warm Vlaanderen en verkocht tijdens de receptie oranje handschoenen voor het goede doel.

Plaatselijk CD&V-voorzitter Rudy Frederic loofde het werk van de lokale mandatarissen. “CD&V Geraardsbergen trok in oktober 2012 naar de kiezer met een ambitieus programma. We mogen gerust stellen dat we als volwaardige beleidspartner zowel bij de stad als OCMW grotendeels invulling hebben kunnen geven aan ons partijprogramma ondanks de krappe budgettaire ruimte. En waar de financiële crisis er vele andere steden en gemeenten toe dwingt de aanvullende personenbelasting te behouden of te verhogen, slaagt Geraardsbergen erin om ze in deze legislatuur te verlagen van 8% naar 7,9%.”
Nationaal voorzitter Wouter Beke was verheugd dat Werk en Onderwijs een belangrijke plaats kregen in het meerjarenplan van onze stad. “Nu we de 6de staatshervorming gerealiseerd hebben, moet de focus de komende jaren liggen op het sociaaleconomische beleid. Onderwijs, wonen en werk. Jobs, jobs en nog eens jobs.”
De Oost-Vlaamse ambassadeurs van de solidariteitsactie Warm Vlaanderen Joke Schauvliege en Pieter De Crem stelden tevreden vast dat ook in Geraardsbergen oranje handschoenen verkocht werden ten voordele van het Kinderkankerfonds en “Haiyan 2121”.
Geraardsbergen in de actualiteit
De waterbeheersingsproblematiek bracht Geraardsbergen de voorbije week veel in het nieuws. “De huidige Vlaamse regering heeft al heel wat stappen ondernomen om de wateroverlast langs de Dender te bestrijden. Maar ook wij zien het natuurlijk liever sneller vooruitgaan,” zegt Rudy Frederic, “en Minister Crevits weet dat.”
De dossiers voor het oplossen van dit 20 jaar oude probleem zijn complex en moeten bijzonder zorgvuldig opgemaakt worden. De projecten in Overboelare en de vernieuwing van de stuw in Geraardsbergen worden sterk bepaald door de lopende gerechtelijke procedures tegen eerdere ingrepen. “We kunnen van ambtenaren toch niet verwachten dat ze de procedureregels aan hun laars lappen. Waar we natuurlijk wel blijvend op aandringen, is dat de voorziene maatregelen ter voorkoming van wateroverlast zo snel als de procedures het toelaten worden uitgevoerd.”
Dankzij CD&V zijn trouwens al heel wat maatregelen getroffen. Misschien minder fotogeniek, maar zeker efficiënt. Denk maar aan de inspanningen die minister Schauvliege leverde voor de realisatie van de wachtbekkens. Op de Molenbeek-Zandbergen bijvoorbeeld bieden 2 gecontroleerde overstromingsgebieden een bergingscapaciteit van 365.000 m³. Dat Zandbergen enkele weken geleden tijdens de overvloedige regenval niet te maken kreeg met wateroverlast toont aan dat deze wachtbekkens hun nut bewijzen.
“We begrijpen dat bij elke stijging van het waterpeil mensen bezorgd zijn. CD&V Geraardsbergen laat niet na om deze problematiek op de agenda van de Vlaamse regering te houden. We blijven de belangen van de Geraardsbergenaars – inclusief in Overboelare – verdedigen.” benadrukt afdelingsvoorzitter Rudy Frederic.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief